Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο Κλιντ Ιστγουντ σκηνοθετεί την ηρωική προσθαλάσσωση Airbus στον ποταμό Χάντσον
Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί από τον Κλιντ Ίστγουντ η ζωή του Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, του πιλότου που έγινε ήρωας για τους Αμερικανούς όταν κατάφερε να προσθαλασσώσει στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης ένα αεροσκάφος τύπου Airbus, σώζοντας τις ζωές των 154 επιβαινόντων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Warner Bros. Pictures, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2015. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα βασίζεται στο βιβλίο «Ύψιστο Καθήκον: Η Αναζήτησή μου Αυτού που Πραγματικά Μετράει» του Σάλενμπεργκερ και του Τζέφρι Ζάσλοου.

Ο Σάλενμπεργκερ, ο οποίος πλέον είναι συνταξιούχος, πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου του 2009.

Το ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους της US Αirways από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, όταν και οι δύο κινητήρες «χτυπήθηκαν« από σμήνος πουλιών.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι η ταινία «θα πηγαίνει πέρα από το σχεδόν αδύνατο και πολυσυζητημένο επίτευγμα της ασφαλούς προσθαλάσσωσης ενός τζάμπο, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και προβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά στο παρασκήνιο, όπου εξελισσόταν ένα δράμα, το οποίο θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει την καριέρα του».

Ο ίδιος ο πιλότος δήλωσε «πολύ χαρούμενος που η ιστορία του βρίσκεται στα χέρια του χαρισματικού κινηματογραφιστή Κλιντ Ίστγουντ και των βετεράνων παραγωγών Έιλιν Στιούαρτ και Φρανκ Μάρσαλ».

«Η ταινία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σπίτι από την Warner Bros. Pictures. Αυτή είναι πραγματικά μία dream team» είπε.


tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!