Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

MicrosoftGoggles

Η Microsoft κατέθεσε αίτημα για αναγνώριση ευρεσιτεχνίας για ένα ζευγάρι γυαλιά που έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν συναισθηματικές καταστάσεις.
Η Microsoft κατέθεσε το αίτημά της στις ΗΠΑ, αναφορικά με τα έξυπνα γυαλιά που φαίνεται πως ετοιμάζει και τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν το συναίσθημα του συνομιλητή σας, κρίνοντας από τις εκφράσεις του προσώπου του. Εκτός από τα γυαλιά, υπάρχει και ένας αισθητήρας, ο οποίος συνεργάζεται με το οπτικό σύστημα για ακόμα καλύτερες μετρήσεις και άμεση ενημέρωση του κατόχου των γυαλιών.
Εάν, για παράδειγμα, ο κάτοχος των γυαλιών της Microsoft μιλά σε ένα ακροατήριο και οι εκφράσεις του προσώπου τους δείχνουν ότι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν βαριούνται, τότε το σύστημα μπορεί να προτείνει στον κάτοχό τους ότι είναι καλό να πει ένα αστείο. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη του μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία και άλλα στοιχεία, προκειμένου να κάνει όσο το δυνατόν πιο ακριβή εξαγωγή συμπερασμάτων.
Δεν είναι γνωστό εάν θα δούμε ποτέ ένα τέτοιο τελικό προϊόν από την Microsoft, αλλά το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία πειραματίζεται με την τεχνολογία των έξυπνων γυαλιών, στοιχείο που έχει το δικό του ενδιαφέρον, εάν συνυπολογίσουμε το ότι η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Google Glass 2 σε συνεργασία με την Luxottica.
pestaola.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!