Τετάρτη 6 Μαΐου 2015


Μια εκπληκτική καταγραφή και αναπαράσταση του προσώπου του Χριστού όπως ήταν σε νεαρή ηλικία, κατάφεραν να κάνουν εξειδικευμένοι ερευνητές της Ιταλικής αστυνομίας. Χεησιμοποίησαν την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την εξιχνίαση εγκλημάτων στην Αγία Σινδόνη του Τορίνου, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση.
Οι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.
Χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές που αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική η ιταλική αστυνομία μπόρεσε να δημιουργήσει το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959. Με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν αν συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006. Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Βεβαίως υπάρχουν πάντα αμφισβητήσεις για το αν στη Σινδόνη έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο του Χριστού. Τα τελευταία χρόνια το Βατικανό κρατά επιφυλακτική στάση και κάνει λόγο για «ιστορικό κειμήλιο» προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους. Η χρονολόγηση με την μέθοδο του άνθρακα που έγινε το 1998 κατέδειξε ότι η μορφή στο ύφασμα αποτυπώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών, μεταξύ 1260 και και 1390.
2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!