Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


Με τη συμμετοχή 17 χωρών, πραγματοποιήθηκε, στη Βιέννη, ο δεύτερος ημιτελικός για την πρόκριση στον τελικό της 60ης Eurovision. Η Κύπρος, με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One Thing I Should Have Done», επέστρεψε στον διαγωνισμό, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, με μια αξιοπρεπή εμφάνιση, η οποία της απέφερε μια θέση για  τον τελικό του Σαββάτου.

Από το δεύτερο ημιτελικό, εκτός από την Κύπρο, προκρίθηκαν οι Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ισραήλ, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Σουηδία, Σλοβενία, Πολωνία.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου («One Last Breath») και πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ.

Την Κύπρο, στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, εκπροσώπησε ο Γιάννης Καραγιάννης με το τραγούδι «One Thing I Should Have Done».
Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι 20 προέκυψαν από τους δύο ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά - ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία - που, φέτος, συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό - πέρασαν απευθείας στον τελικό.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!