Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


Ότι έχουμε θάλασσες να...τις πιεις στο ποτήρι, το γνωρίζουμε.
Είναι όμως ιδιαίτερα ευχάριστο όταν αυτό επιβεβαιώνεται και από επίσημα χείλη.
Η Ελλάδα γέμισε και φέτος με «Γαλάζιες σημαίες»!
Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες με τις καθαρότερες παραλίες.
Τριακόσιες ενενήντα πέντε ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες κέρδισαν φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες σημαίες». Γεγονός το οποίο τοποθετεί την Ελλάδα μέσα στην πρώτη τριάδα!
Η «Γαλάζια Σημαία» που απονέμεται από το 1987, αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Για να κερδίσει κάποια παραλία την «Γαλάζια Σημαία» δεν αρκεί να διαθέτει μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών, αλλά πρέπει να τηρεί και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Η σημαντική ανακοίνωση για την βράβευση της χώρας μας, έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, όπου ο Νίκος Πέτρου (πρόεδρος της ΕΕΠΦ) ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με “γαλάζια σημαία” τα επόμενα χρόνια. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στον συνολικό αριθμό».
Συνολικά σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3468 ακτές και 695 μαρίνες. Να σημειωθεί πως η διάκριση είναι πολύ σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!