Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το trike του Captain Kirk
Στο Star Trek κάθε εβδομάδα βρισκόταν σε άλλον γαλαξία, αλλά πλέον στα 84 του ο William Shatner θα πρέπει να αρκεστεί σε ένα οδικό ταξίδι από το Σικάγο ως το Λος Αντζελες. Τουλάχιστον θα το κάνει με ένα όχημα που οι περισσότεροι εξ ημών πρόκειται να ζηλέψουμε. Το Rivet είναι ένα trike που στην καρδιά του γρυλίζει απειλητικά ένας V8 κινητήρας. Σύμφωνα με τον Shatner, "κινείται από έναν αλουμινένιο, ψηφιακά ελεγχόμενο, υπετροφοδοτούμενο V8 που αποδίδει πάνω από 500 ίππους. Απίστευτο;" Οι φήμες ισχυρίζονται πως πρόκειται για το θηρίο 6.2 λίτρων της Cadillac CTS-V (στην οποία περίπτωση μιλάμε για μια ήπια εκδοχή του, καθώς στα αυτοκίνητα της Cadillac βρυχάται με 640 ίππους), αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.
Εμφανισιακώς το Rivet ξεχωρίζει από το αλουμινένιο σώμα, το οποίο σχεδιάστηκε ως αναφορά στο θρυλικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-17. Ένα δεύτερο σημείο αναφοράς σίγουρα θα είναι το σύστημα κατεύθυνσης, καθώς δε θα έχουμε ούτε τιμόνι αυτοκινήτου, ούτε μοτοσικλέτας, αλλά ένα περίεργο σύστημα με δύο λεβιέδες που θα καθοδηγούν το μονόμπρατσο μπροστινό. Αλλες τεχνικές πληροφορίες δεν έχουμε αυτή τη στιγμή, αλλά το σημαντικό είναι πως το πρώτο πρωτότυπο ήδη κατασκευάζεται.
Η κατασκευή του γίνεται με τη συνεργασία της American Wrench. Ο William Shatner συνέδραμε στη σχεδίασή του και το κατασκευαστικό κομμάτι ανατέθηκε στους συγκεκριμένου ειδικούς των custom κατασκευών. Το πλάνο είναι να στήσει ο ίδιος μια εταιρεία ονόματι Rivet, οπότε αντιλαμβάνεστε πως το συγκεκριμένο προορίζεται να είναι απλώς το πρώτο μοντέλο, εφόσον πετύχει τον εμπορικό του στόχο. Για το συγκεκριμένο trike λοιπόν προβλέπεται να ακολουθήσει μια περιορισμένη παραγωγή σε τιμές άγνωστες προς το παρόν, μα αναμενόμενα αλμυρές.
Για να προωθήσει το River, ο γνωστός ηθοποιός σχεδιάζει ένα μεγάλο οδικό ταξίδι το καλοκαίρι με το πρώτο trike που θα κατασκευαστεί, οδηγώντας το από το Σικάγο ως το Λος Αντζελες. Αυτή η διαδρομή κατά μήκος της πολυθρύλητης Route 66, τον δρόμο που είναι γνωστός και ως Mother Road στις ΗΠΑ, διασχίζει οκτώ πολιτείες και εκτιμάται πως θα ελκύσει ανάλογα πολλή δημοσιότητα.
Στο κανάλι της Rivet στο Vimeo θα βρείτε το πρώτο βίντεο όπου παρουσιάζονται τα σχέδια από τη σύλληψη ως την τελική μορφή στην οθόνη του υπολογιστή, καθώς και μια μεγάλη συνέντευξη του Shatner όπου εξηγεί το όλο πλάνο του.
Πηγή: mototriti.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!