Τρίτη 7 Απριλίου 2015


Βαρεθήκατε το Πάσχα στο χωριό; Θέλετε να ζήσετε τις φετινές πασχαλινές διακοπές με άρωμα εξωτερικού και να νιώσετε ότι αφήνετε για λίγο πίσω σας την ελληνική πραγματικότητα; Τότε οι παρακάτω 6 ευρωπαϊκές πόλεις σας περιμένουν να… τσουγκρίσετε αβγά με το δικό τους τρόπο.
Εδιμβούργο
Εκτός του ότι θα ζήσετε Πάσχα σε σκηνικό παραμυθιού, σε μια πόλη που συνδυάζει φρούρια, παλάτια, κάστρα, ουίσκι και παραμυθένια ατμόσφαιρα, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την πασχαλινή περίοδο στην πόλη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 2 Απριλίου και περιλαμβάνουν χορωδίες, χορό, παραστάσεις κ.ο.κ. Κόστος εισιτηρίων: από 330 ευρώ.

Ρώμη
Στη Ρώμη γιορτάζεται η πιο σημαντική καθολική γιορτή του χρόνου και παρ’ όλο που είναι μια από τις πιο «γεμάτες» περιόδους του έτους, η ατμόσφαιρα είναι πολύ ιδιαίτερη, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να ξεχύνονται στους δρόμους και να πηγαίνουν για προσκύνημα. Επισκεφτείτε το Βατικανό, παρακολουθήστε τα στάδια της Σταύρωσης στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας ή απλώς ακολουθήστε τους τουρίστες προς τα αξιοθέατα, όπως το Κολοσσαίο και το Fontana di Trevi, κάνοντας κι εσείς τη δική σας ευχή. Κόστος εισιτηρίων: από 170 ευρώ.

Παρίσι
Όπως είπε και η Audrey Hepburn κάποτε: «Το Παρίσι είναι μια καλή ιδέα, αλλά είναι ιδιαιτέρως καλή ιδέα το Πάσχα». Ο καιρός την άνοιξη στην Πόλη του Φωτός είναι συνήθως καλός, οπότε θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο Marais στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, που είναι αναμφισβήτητα η πιο γοητευτική περιοχή στο Παρίσι, στο Montparnasse ή το St. Germain και να δείτε τι εννοούσε ο Henry Miller στον «Τροπικό του Καρκίνου» λέγοντας «όταν έρχεται η άνοιξη στο Παρίσι, ακόμη και ο πιο ταπεινός κοινός θνητός πρέπει να αισθάνεται ότι ζει στον παράδεισο». Κόστος εισιτηρίων: από 200 ευρώ.

Σεβίλλη
Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι το μέρος για να χαρείς τον ήλιο την άνοιξη, με το άρωμα των δέντρων και των φυτών που ανθίζουν να κυριαρχεί σε όλη την πόλη. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια της, στο μεγάλο Πάρκο Μαρία Λουίσα με το Πανεπιστήμιο, που αποτελεί τον πνεύμονα της πόλη, γευτείτε αυθεντικά τάπας και ζήστε έντονη νυχτερινή ζωή. Το Πάσχα είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό στην όμορφη αυτή ισπανική πόλη, καθώς οι κάτοικοι γιορτάζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα γεμάτοι πάθος κι ενθουσιασμό. Κόστος εισιτηρίων: από 390 ευρώ.

Μόναχο
Οι αγορές και τα πανηγύρια στο Μόναχο έχουν την τιμητική τους όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και το Πάσχα, με τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά να είναι η Viktualienmarkt με εδώδιμα προϊόντα από όλο τον κόσμο. Αφού περάσετε μια βόλτα από εκεί, περιπλανηθείτε στην πλατεία Stachus, στον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, στην εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, στην κεντρική πλατεία Marienplatz και στα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ. Κόστος εισιτηρίων: από 200 ευρώ.

Κωνσταντινούπολη
Μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές επιλογές για απόδραση στο εξωτερικό, ειδικά όταν οι ημέρες δεν περισσεύουν, η Κωνσταντινούπολη σας εγγυάται και καλό καιρό και Πάσχα με ατμόσφαιρα. Κάντε Ανάσταση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι ανάμεσα σε εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς και μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στις γειτονιές του, σε ένα ταξίδι στο χρόνο σε εποχές πιο φτωχές, αλλά με τα παιδιά να παίζουν έξω στους δρόμους και τα μαγαζιά να θυμίζουν δεκαετία του ’80. Αν σας περισσέψει χρόνος, «πεταχτείτε» μέχρι τα Πριγκηπόνησα, σε παραδοσιακό νησιώτικο τοπίο, όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται και οι συγκοινωνίες γίνονται με παραδοσιακές άμαξες και ποδήλατα. Κόστος εισιτηρίων: από 200 ευρώ.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!