Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015


Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα γίνει με το πρώτο νομοσχέδιο που θα δώσει τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά με κάποιο μεταγενέστερο. Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο υπουργός, «δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο».
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o κ. Κατρούγκαλος είχε χθες σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για το θέμα, ανάμεσα στις οποίες και με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος του τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Δήμος Αθηναίων έχει έτοιμη ρύθμιση για τη Δημοτική Αστυνομία η οποία τέθηκε στη διάσταση του υπουργού.
Στόχος είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό η Δημοτική Αστυνομία έστω και με τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που σκόπευε να διαθέσει η ΕΛΑΣ για την Αθήνα (σ.σ. υπολογίζονται σε 500 με 600 από τους συνολικά 1.100) προκειμένου να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!