Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015


Στην μετατροπή των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε μόνιμους προχωράει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο επρόκειτο να δοθεί σε διαβούλευση στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αλλά ίσως λόγω του κυβερνητικού προγραμματισμού αυτό να γίνει λίγες ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ που θα μονιμοποιηθούν συμπεριλαμβάνονται όσοι υπηρετούν στο στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Θα εξαιρεθούν το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, οι δικηγόροι του Δημοσίου με έμμισθη εντολή αλλά και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.
Όπως είπε ο υπουργός, ήδη οι ΙΔΑΧ έχουν ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους και μισθολογικά, άρα δεν θα υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικό κόστος,  ωστόσο η ρύθμιση θα βοηθήσει στην ομογενοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο αλλά και στην κινητικότητα, καθώς όπως τόνισε μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να μετακινηθούν ΙΔΑΧ σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του ΥΔΜΗΔ, συνολικά οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ του Δημοσίου είναι 48.345, εκ των οποίων όσοι εξαιρούνται υπολογίζονται σε περίπου 7.000, άρα αυτοί που θα μονιμοποιηθούν ανέρχονται σε άνω των 40.000
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!