Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Εσείς τι θα απαντούσατε στο ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο»; Προτού παρασυρθείτε...
από τις διαφημίσεις που καθημερινά μας κατακλύζουν για το περίφημο σκωτσέζικο ουίσκι, μάθετε ότι το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο μας έρχεται από την Ταϊβάν!

Το ουίσκι Kavalan ονομάστηκε «το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο για το 2015» στον διαγωνισμό «2015 World Whiskies Awards» και πήρε το πρώτο βραβείο, ενώ βραβεία πήραν επίσης και ουίσκι από την Σκωτία (βεβαίως), από την Γαλλία, την Σουηδία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Αφρική.

Το Kavalan παράγεται σε αποστακτήριο που κατασκευάστηκε το 2005 στην επαρχία Γιλάν στην Ταϊβάν και ωριμάζει μέσα σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, στα οποία στο παρελθόν ωρίμαζε λευκό και κόκκινο κρασί.

Η γεύση του Kavalan περιγράφεται παραστατικά από την σχετική ιστοσελίδα WWA, ως «εκπληκτικά απαλή στον ουρανίσκο, που μοιάζει να περιέχει σοκολάτα γάλακτος...».

Το ουίσκι, που μας έρχεται από μακριά, περιέχει αλκοόλ σε ποσοστό 58,6% (ABV) και το 2012 είχε αποσπάσει ήδη ένα χρυσό βραβείο από το Beverage Tasting Institute, ενώ έχει συμπεριληφθεί και στο βιβλίο του Ian Buxton, που γράφτηκε το 2010 με τον εύγλωττο τίτλο: «101 Whiskies To Try Before You Die», («Τα 101 ουίσκι που πρέπει να δοκιμάσετε πριν πεθάνετε»)!

http://simantra.blogspot.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!