Σάββατο 28 Μαρτίου 2015



Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μόνη αιτία που νιώθετε κουρασμένοι. Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνετε ή δεν κάνετε και σας εξαντλούν τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.
Ιδού οι 9 κακές συνήθειες που σας κάνουν να αισθάνεστε κόπωση αλλά και πως να τις μετατρέψετε για να σας δώσουν τη μάξιμουμ ενέργεια.
Δεν κάνετε ή προσπερνάτε ασκήσεις, όταν είστε κουρασμένοι
Αποφεύγοντας να κάνετε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα της γυμναστικής σας ή ακόμα χειρότερα δεν αθλείστε καθόλου δεν καταφέρνετε τίποτα. Άσκηση σε φυσιολογικούς ρυθμούς και επίπεδα τονώνει την ενέργειά σας και την αντοχή σας, καθώς μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο οργανισμό σας. Οπότε την επόμενη φορά, αντί να κάθεστε στον καναπέ, πηγαίνετε τουλάχιστον έναν περίπατο και δεν θα το μετανιώσετε.
Δεν πίνετε αρκετό νερό
Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση του όγκου του αίματος,κάτι το οποίο καθιστά το αίμα παχύτερο. Αυτό απαιτεί την καρδιά σας να αντλεί αίμα λιγότερο αποτελεσματικά, μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στους μυς και στα όργανά σας. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα νερό και δείτε την ενέργειά σας να φτάνει στα ύψη.
Δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο
Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει υποτονικούς,οξύθυμους και αδύναμους.Η μείωση των ποσοστών του συγκεκριμένου μετάλλου, οδηγεί και στη λιγότερη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα. Ενισχύστε την πρόσληψη σιδήρου σας με σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ζευγαρώσετε με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου, όταν καταναλώνονται μαζί. Σημείωση: η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα υγείας, οπότε αν αντιμετωπίζετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σου.
Είστε τελειομανής
Προσπαθώντας να είναι κάποιος τέλειος, πράγμα αδύνατο, σας κάνει να δουλεύετε πολύ σκληρότερα και περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο. Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους, που μπορούν να επιτευχθούν, ώστε στο τέλος να έχετε την αίσθηση της αυτό-ικανοποίηση. Με τον καιρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι ο επιπλέον χρόνος που παίρνατε δεν ήταν στην πραγματικότητα ικανός να βελτιώσει την εργασίας σας.
Παραλείπετε το πρωινό
Δεν λένε άδικα πως το πρωινό είναι το βασικό γεύμα της ημέρας. Το φαγητό που τρώμε είναι τα καύσιμα για το σώμα σας. Όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να το εφοδιάζετε με καύσιμα. Αν δεν το καταναλώσετε θα αισθάνεστε υποτονικά. Ένα καλό πρωινό πυροδοτεί τον μεταβολισμό σας και καλό θα ήταν να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη. Καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν βρώμη, πρωτεΐνη σε σκόνη, ένα smoothie γίνεται με  φρούτα, σκόνη πρωτεΐνης και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα ή αυγά με δύο φέτες του τοστ ολικής αλέσεως και χαμηλό σε λιπαρά ελληνικό γιαούρτι.
Βασίζεστε στην καφεΐνη όλη την ημέρα
Ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα τράνταγμα καφεΐνης δεν είναι μεγάλη υπόθεση, στην πραγματικότητα μελέτες δείχνουν ότι έως και τρία φλιτζάνια καφέ ημερησίως είναι καλό για σας. Ωστόσο, η μη ορθή κατανάλωσης καφεΐνης μπορεί να διαταράξει σοβαρά τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης σας. Η καφεΐνη εμποδίζει αδενοσίνη, το υποπροϊόν των ενεργών κυττάρων που σας κάνει να κοιμηθείτε καθώς συσσωρεύεται. Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφεΐνης ακόμα και έξι ώρες πριν από την ώρα του ύπνου επηρεάζει το ρολόι του οργανισμού σας.
Έχετε ακατάστατο γραφείο
Ένα ακατάστατο γραφείο σας εξαντλεί ψυχικά περιορίζοντας την ικανότητά σας να επικεντρωθείτε στην δουλεία σας και περιορίζει, παράλληλα, την ικανότητα του εγκεφάλου σας να επεξεργάζεται πληροφορίες, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Princeton. Στο τέλος της ημέρας τακτοποιήστε όσο μπορείτε τον χώρο εργασίας σας, ώστε να έχετε ένα θετικό ξεκίνημα το επόμενο πρωί.
Ζείτε μόνο με junk food
Τα τρόφιμα γεμάτα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο ευθύνεται για την άνοδο του σακχάρου. Απότομη πτώση αυτού, όμως, προκαλεί κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κρατήστε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο σας καταναλώνοντας άπαχη πρωτεΐνη μαζί με προϊόντα ολικής αλέσεως σε κάθε γεύμα. Καλές επιλογές είναι το κοτόπουλο και το καστανό ρύζι, ο σολομός και η γλυκοπατάτα ή σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτα.
Μάθετε να λέτε όχι
Το να μην λέτε όχι ή να αποφεύγετε να διαφωνείτε σε όλο το φάσμα της κοινωνικής σας ζωή, για να γίνετε αρεστοί,μπορεί να σας οδηγήσει σε αγανάκτηση με την πάροδο του χρόνου σε κούραση. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να λέει «όχι» δυνατά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε, αρχικά, σε απλά θέματα, όπως το να αρνηθείτε να μαγειρέψετε αν δεν το επιθυμείτε ή ακόμη εξασκηθείτε λέγοντας το. Έτσι, την επόμενη φορά θα σας είναι πιο εύκολο να το πείτε όταν το απαιτεί η περίσταση.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!