Σάββατο 28 Μαρτίου 2015


την παρουσίαση της λίστας με τους 50 μεγαλύτερους συλλόγους στην Αγγλία (από τις 59 που έχουν συνολικά αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία) προχώρησε την Πέμπτη η εφημερίδα "Daily Mail" μέσω της ιστοσελίδας της και το σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα συζητηθούν.
Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο Νησί, με την Άρσεναλ να ακολουθεί και την Λίβερπουλ (αν και πρώτη σε τίτλους συνολικά) να συμπληρώνει το πόντιουμ, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον, Τότεναμ, Άστον Βίλα, Νιούκαστλ και Σάντερλαντ.

 
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως για να καταλήξει στο τελικό αποτέλεσμα, η Daily Mail έβαλε όλες τις ομάδες κάτω από μικροσκόπιο μελετώντας έξι διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές είναι:
✔ Φίλαθλο κοινό (Crowds): Μετρήθηκε ο μέσος όρος εισιτηρίων που έκοψε η κάθε ομάδα σε κάθε σεζόν ενώ υπολογίστηκε και το ρεκόρ προσέλευσης που έχει η κάθε ομάδα στην ιστορία της.

 
✔ Δημοφιλία (Global fanbase): Υπολογίστηκε ο αριθμός των φιλάθλων που ακολουθούν κάθε ομάδα μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter.

 
✔ Τρόπαια (Trophies): Μετρήθηκαν τα μεγάλα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο κάθε σύλλογος και στις κατακτήσεις δεν λήφθηκαν υπόψη τίτλοι που κατακτήθηκαν σε ένα μόνο ματς (Charity Shield). Οι παρουσίες σε τελικό δεν έδωσαν πόντους στις ομάδες αν δεν συνδυάστηκαν με κατάκτηση.

 
✔ Πλασάρισμα στο πρωτάθλημα (Average league finish): Αυτό που λήφθηκε υπόψη είναι η θέση που πήρε η κάθε ομάδα στο φινάλε της σεζόν (από το 1888-89) για να βγει ένας μέσος όρος.

 
✔ Ποιότητα παικτών (Player quality): Λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των παικτών από κάθε σύλλογο που έχουν παίξει στην εθνική Αγγλίας αλλά και ο αριθμός των παικτών κάθε ομάδας που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

 
✔ Εισόδημα (Income): Έγινε αξιολόγηση των συλλόγων με βάση τα χρήματα που έβαλαν στα ταμεία της στην τελευταία σεζόν που βρέθηκαν στη μεγάλη κατηγορία. Το σκεπτικό ήταν πως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι έχουν γενικά τα περισσότερα χρήματα και μπορούν να αγοράζουν τους ποιοτικότερους παίκτες.

sport24.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!