Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Την απαγόρευση των… χιονάνθρωπων επέβαλε ένας προεξέχων κληρικός στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος εξέδωσε θρησκευτικό κανόνα, αναφέροντας πως δεν είναι αποδεκτοί από το Ισλάμ.
Βάση του φετφά που εκδόθηκε τη Δευτέρα, οι μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι σπανίως βλέπουν χιόνι στην επαρχία Ταμπούκ, βόρεια της πρωτεύουσας Ριάντ, επιτρέπεται να παίξουν με το χιόνι, αλλά όχι και να φτιάξουν χιονάνθρωπους.
Όπως επεσήμανε ο σεΐχης Μοχάμεντ Σαλέχ Αλ Μουνατζίντ, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, «δεν επιτρέπεται να δημιουργηθεί κανένα άγαλμα στο χιόνι, ακόμα και αν αυτό γίνεται για διασκέδαση την ώρα του παιχνιδιού».
Σύμφωνα με τον σεΐχη, η αναπαράσταση ανθρώπων και ζώων με το χιόνι θεωρείται αμαρτωλή πράξη, με τον ίδιο να προτρέπει τους πιστούς να φτιάξουν δέντρα, πλοία, φρούτα, κτήρια και ό,τι άλλο επιθυμούν, αρκεί αυτό να θεωρείται «άψυχο».
Η απαγόρευση δια νόμου των χιονάνθρωπων προκάλεσε διαμάχη στο διαδίκτυο, με λίγους να τάσσονται υπέρ του σεΐχη, περισσότερους ωστόσο να κατακρίνουν την απόφασή του.
Το χιόνι κάλυψε τις ορεινές περιοχές της επαρχίας Ταμπούκ, κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Ιορδανία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!