Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο τελευταίος μήνα του χρόνου έχει πολλούς λόγους να είναι εορταστικός και ο αγαπημένος των περισσότερων. Η πόλη έχει στολιστεί από τα τέλη Νοεμβρίου, το κρύο έχει μπει για τα καλά, είναι –αν μη τι άλλο-  ο μήνας των Χριστουγέννων και είναι και ο τελευταίος μήνας του χρόνου, με τον οποίο κλείνει ένας κύκλος και ένας καινούριος ετοιμάζεται να ανοίξει.
Πώς λοιπόν περνάτε εσείς τον πιο εορταστικό μήνα του έτους και τι από τα παρακάτω έχετε τσεκάρει στη λίστα σας;
1. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Ο Δεκέμβριος είναι ένας καλός μήνας για πειράματα στην κουζίνα, μιας και τα τραπεζώματα είναι στο ζενίθ τους. Ετοιμάστε ένα περιποιημένο δείπνο για την οικογένειά σας, δοκιμάζοντας συνταγές που δεν έχετε μαγειρέψει ξανά, αλλά θέλατε καιρό να δοκιμάσετε.
Πάρτε ρίσκο φέτος με μια διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα και κουραμπιέδες με καρύδα και αν δεν πετύχουν, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να λερώσετε τα χέρια σας με ζύμη και να μυρίσει το σπίτι βούτυρο!
2. Νοικιάστε παγοπέδιλα
Στην Ελλάδα οι παγοδρομίες δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον ηλιόλουστο καιρό, αλλά αυτές οι 30 μέρες που η θερμοκρασία πέφτει παρουσιάζεται η μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πατινάζ στον πάγο. Η επίσκεψη σε ένα από τα προσωρινά παγοδρόμια, που στήνονται στην πόλη, για την περίοδο των γιορτών είναι μια καλή ευκαιρία να παίξετε σαν παιδιά, μαζί με τα παιδιά σας.
3. Ξεκαθάρισμα
Όσο το κρύο μπαίνει για τα καλά, τόσο περισσότερο χρόνο περνάτε εντός σπιτιού. Αυτές, λοιπόν, είναι οι κατάλληλες στιγμές για να κάνετε ένα γερό ξεκαθάρισμα στο σπίτι και να σας βρει ο καινούριος χρόνος χωρίς περιττά βάρη και άχρηστα αντικείμενα. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του σπιτιού, διακοσμήστε διαφορετικά τους χώρους και θα ανανεωθείτε, πριν καν μπει το νέο έτος. 4. Φάτε με την ψυχή σας
Μια φορά το χρόνο έχετε το ελεύθερο να φάτε και να πιείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας χωρίς τύψεις κι ενοχές. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο προσέχετε τι και πόσο θα καταναλώσετε περιμένοντας την περίοδο των Χριστουγέννων για να το χαρείτε, γι’ αυτό τώρα που ήρθε ο Δεκέμβριος μη διστάσετε και δοκιμάστε από όλες τις πιατέλες και τρώτε μελομακάρονα και δίπλες για πρωινό.
5. Κάντε απολογισμό
Ο τελευταίος μήνας του έτους είναι ο μήνας του απολογισμού και η ευκαιρία να θυμηθούμε όλα τα θετικά που συνέβησαν το χρόνο που πέρασε. Θυμηθείτε τι καταφέρατε το 2014, ποιες δυσκολίες ξεπεράσατε με επιτυχία και σε ποιους ανθρώπους είστε ευγνώμονες που είναι στη ζωή σας. Σε αυτά τα άτομα, η περίοδος των γιορτών είναι μια καλή αφορμή για να εκφράσετε ξανά την αγάπη και ευγνωμοσύνη σας, αφού αυτό είναι σίγουρα κάτι που συχνά ξεχνάτε. 6. Ακολουθήστε την παράδοση
Μπορεί οι παραδόσεις και τα έθιμα να σνομπάρονται από τις νεότερες γενιές, αλλά τις παραδόσεις των Χριστουγέννων λίγοι είναι εκείνοι που δεν τις ακολουθούν. Είτε οι παραδόσεις αφορούν τον εκκλησιασμό την ημέρα των Χριστουγέννων, είτε οικογενειακές παραδόσεις, όπως το να στολίζετε όλοι μαζί το δέντρο και να βλέπετε όλοι μαζί εορταστικές ταινίες την Πρωτοχρονιά, ακολουθήστε τις και θα νιώσετε τη θαλπωρή και ασφάλεια που νιώθατε, όταν τα κάνατε όλα αυτά ως παιδιά.
7. Διαβάστε ένα καλό βιβλίο
Αφού το κρύο θα σας αποτρέπει από το να βγείτε βόλτα στην πόλη, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και διαβάστε μερικά καλά βιβλία αυτές τις μέρες. Οι γιορτές δίνουν την ευκαιρία για διαφορετικές συνήθειες και μια από αυτές, ας είναι η ανάγνωση λογοτεχνίας, την απόλαυση της οποίας στερείστε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. 8. Διασκεδάστε
Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που συμβαίνουν τα περισσότερα πάρτι και οι αφορμές για να φορέσετε το κόκκινο κραγιόν και τα τακούνια σας είναι πολλές. Φορέστε τα καλά σας, χορέψτε με τους φίλους σας και ανεβάστε τη διάθεσή σας, ώστε το νέο έτος να σας βρει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!