Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σαν σήμερα το 1874 επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά).

1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικσχαλντ στη Νορβηγία.

1782 - Αμερικανική Επανάσταση: Συνθήκη των Παρισίων. Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.

1786 - Το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης, υπό τον Λεοπόλδο, γίνεται το πρώτο σύγχρονο κράτος που καταργεί τη θανατική ποινή.

1803 - Στη Νέα Ορλεάνη, Ισπανοί αντιπρόσωποι παραχωρούν επίσημα την περιοχή της Λουιζάνας σε Γάλλο αντιπρόσωπο. Είκοσι ημέρες αργότερα, η Γαλλία παραχωρεί την ίδια γη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την αγορά της Λουζιάνας.

1853 - Κριμαϊκός Πόλεμος: Ναυμαχία της Σινώπης. Το αυτοκρατορικό ρωσικό ναυτικό καταστρέφει τον οθωμανικό στόλο στη Σινώπη.

1868 - Πραγματοποιούνται στη Στοκχόλμη τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του βασιλιά Καρόλου ΙΒ' της Σουηδίας.

1872 - Διεξάγεται στη Γλασκώβη ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.

1874 - Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά)

1925 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν κοντές φούστες (άνω των 30 πόντων από το έδαφος) όταν βγαίνουν έξω.

1958 - Υποβάλλεται στον υπουργό Δημοσίων Έργων, Σόλωνα Γκίκα (Κυβέρνηση Καραμανλή), η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια αργότερα.

1966 - Εγκαίνια του Πανεπιστημίου Πατρών.

1967 - Ιδρύεται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν

1982 - O Μάικλ Τζάκσον κυκλοφορεί το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών,το Thriller.

(Με πληροφορίες του Wikipedia)

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!