Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πολλοί θεωρούν ότι ο χυμός φρούτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite φέρνει στο φως την αθέατη πλευρά της διατροφικής αξίας των χυμών.

Οι μεγάλες ποσότητες σακχάρων που περιέχουν οι χυμοί έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, τονίζουν οι ερευνητές.

«Παρά την κοινή πεποίθηση ότι ο χυμός φρούτων είναι υγιεινός, περιέχει μεγάλες ποσότητες φυσικών σακχάρων χωρίς όμως να παρέχει τις φυτικές ίνες που περιέχει το ίδιο το φρούτο», αναφέρει η σχετική μελέτη σύμφωνα με το ΤΙΜΕ. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες ώστε τα σάκχαρα να απορροφηθούν με αργό ρυθμό από τον οργανισμό μας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης χυμών και αρτηριακής πίεσης σε 160 ενήλικες. Όσοι κατανάλωναν καθημερινά χυμό φρούτων ήταν πιο πιθανό να παρουσιάζουν αυξημένους δείκτες αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι πρέπει να προτιμούμε τα φρούτα ολόκληρα και όχι σε μορφή χυμού, προκειμένου να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό από τη διατροφική τους αξία.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!