Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Στο νότιο άκρο της Αμερικής, βρίσκεται μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, πυκνά δάση, επιβλητικά βουνά, μαγευτικές λίμνες, κανάλια, φιόρδ αλλά και παγετώνες.
Η Παταγονία, η Γη του Πυρός, η Γη των αντιθέσεων, καταλαμβάνει τις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής και εκπλήσσει με τα υπέροχα τοπία της.
Στην περιοχή η οποία ανήκει στη Χιλή, βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο Queulat με έκταση 339.004 στρέμματα. Ένα Εθνικό Πάρκο που είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και για τα εντυπωσιακά αξιοθέατά του.
Ανάμεσα σε αυτά (και ίσως το πιο σημαντικό) ο Ventisquero Colgante, ένας παγετώνας που κρέμεται πάνω από ένα βραχώδες φαράγγι το οποίο δεσπόζει σε μία κοιλάδα που σχηματίζεται από τα βουνά. Λιώνοντας ο παγετώνας αυτός τροφοδοτεί ένα ποτάμι που υπάρχει στο κάτω μέρος της κοιλάδας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Δύο πανύψηλοι καταρράκτες “γεννιούνται” από την τήξη του νερού του παγετώνα, που πέφτουν με ορμή από ύψος 600 μέτρων σχηματίζοντας στη βάση τους την μικρή λίμνη Laguna Témpanos. Το ταξίδι του νερού συνεχίζεται για άλλα 6 χιλιόμετρα για να καταλήξει στο Canal de Puyuhuapi.
Ο κρεμαστός παγετώνας ανακαλύφθηκε το 1875 κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, από τον λοχαγό Enrique Simpson. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι το χιόνι του παγετώνα ήταν μόλις 100 μέτρα από την όχθη του Canal de Puyuhuapi. Εάν αυτό αληθεύει τότε ο παγετώνας έχει υποχωρήσει 8 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 140 χρόνων.
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!