Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Με την παρουσίαση και την προσφορά πιάτων από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης “Food Stories - Πιάτα με Ιστορία”, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκδηλώσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου η σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και συγγραφέας του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης, Κική Εμμανουηλίδου θα παρουσιάσει και τις 13 συνταγές που εμπεριέχονται στον Οδηγό.
Την πρώτη ημέρα της γαστρονομικής γιορτής, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00, σπουδαστές και σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης τα τρία παραδοσιακά πιάτα της πόλης, λαχανοντολμάδες, μυδοπίλαφο με άνηθο και σαρδέλες παντρεμένες. Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς θα παρασκευάσει μαντί και πιροσκί ενώ η επιχείρηση “Προϊόντα Μαριάννας” θα σερβίρει ντολμαδάκια γιαλαντζί.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο, από τις 12.00 έως τις 14.00, η επιχείρηση “Μπουγάτσα Μπαντής” θα σερβίρει μπουγάτσα με κρέμα, οι σπουδαστές και οι σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τραχανά και λουκουμάδες, το Σωματείο Αρτοποιών θα διαθέσει κουλούρια Θεσσαλονίκης και η Ισραηλιτική Κοινότητα αυγά Haminados, μαγειρεμένα με την παραδοσιακή συνταγή που έφεραν στη Θεσσαλονίκη το 1492 οι Εβραίοι Σεφαραδίτες.
Η διήμερη εκδήλωση του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL υποστηρίζεται από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, από το Σωματείο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών “Άγιος Αντώνιος”, την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, το Σωματείο Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, το “Κτήμα Λίκνο”, τις επιχειρήσεις “Μπαντής”, ”Προϊόντα Μαριάννας”, ”Ρόδον ντελικατέσεν”, “Πασατέμπο” και το μέλι “Σίθων”, που προσφέρουν τα υλικά με τα οποία θα ετοιμαστούν τα πιάτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!