Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014


Την πρώτη της wearable fitness συσκευή αποκάλυψε η Microsoft, η οποία «παρακολουθεί» τον ύπνο και τη φυσική άσκηση του χρήστη, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδεθεί με μία υπηρεσία υγείας μέσω smartphone.
Η τιμή πώλησης του Microsoft Band στο online κατάστημα της εταιρείας θα ανέρχεται στα 199 ευρώ και θα μπορεί να λειτουργεί δύο ημέρες με μία φόρτιση. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη  με 10 αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τον χτύπο της καρδιάς, τις θερμίδες, το στρες και ακόμη και την έκθεση στον ήλιο.
Η συνοδευτική εφαρμογή Microsoft Health είναι διαθέσιμη σε Windows Phone, iPhone και Android. Όπως αναφέρεται στο Mashable, παρέχεται καθοδήγηση για προπονήσεις, 24ωρη παρακολούθηση της καρδιακής δραστηριότητας και της άσκησης, καθώς και ενημερώσεις (email previews, σημειώσεις σε ημερολόγια κ.α). Παράλληλα διαθέτει αισθητήρες GSR (Galvanic Skin Response), που μπορούν να «αντιλαμβάνονται» εάν ο χρήστης το φορά ή όχι και ένας UV αισθητήρας για να ενημερώνεται ο κάτοχός του εάν πρέπει να φορέσει αντιηλιακό ή όχι.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό blog post της Microsoft, η εν λόγω πλατφόρμα περιλαμβάνει μια υπηρεσία cloud για καταναλωτές και βιομηχανικούς χρήστες όπου θα αποθηκεύονται και θα συνδυάζονται δεδομένα υγείας και fitness για τη «δημιουργία ισχυρών επιγνώσεων». Όσον αφορά στο Band, τονίζεται ότι είναι σχεδιασμένο να φοριέται 24 ώρες την ημέρα από ανθρώπους που είναι «ενεργοί τόσο στο γυμναστήριο όσο και στη δουλειά». Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ σε περιορισμένες ποσότητες στο MicrosoftStore.com.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!