Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ένα νέο χαρακτηριστικό, τον αποκαλούμενο «Έλεγχο Ασφαλείας» (Safety Check) σε περιπτώσεις καταστροφών, εμφάνισε το Facebook.

To εν λόγω χαρακτηριστικό δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού γεγονότος.

Όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα του «βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων, «αν βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι είστε ασφαλής και να διαπιστώσετε αν κι εκείνοι είναι ασφαλείς».

Το Safety Check περιλαμβάνει ειδοποιήσεις ελέγχου («αν φαίνεται ότι βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, θα σας ρωτήσουμε αν είστε ασφαλής»), αναφορά περί ασφάλειας του χρήστη (αν ο χρήστης είναι ασφαλής, μπορεί να πατήσει το κουμπί «είμαι ασφαλής» για να ενημερώσει άμεσα τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα) και δυνατότητα να δει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι («θα σας ενημερώνουμε όταν οι φίλοι σας αναφέρουν ότι είναι ασφαλείς.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τους φίλους σας που μπορεί να επηρεάστηκαν από το καταστροφικό γεγονός»). Ακόμη ο χρήστης μπορεί να «μαρκάρει» τους φίλους του ως «ασφαλείς».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε περιπτώσεις καταστροφών ή κρίσεων, οι χρήστες στρέφονται στο Facebook για να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οπότε και προέκυψε η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου για αυτές τις περιπτώσεις. Την «κατάσταση ασφαλείας» του χρήστη και τα σχόλια στα οποία προβαίνει θα μπορούν να βλέπουν μόνο οι φίλοι του.

Σύμφωνα με το Facebook, ήταν ο σεισμός και το τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία κατά τα οποία φάνηκε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα για να παραμένουν σε επαφή με συγγενείς και φίλους.

«Οι μηχανικοί μας στην Ιαπωνία έκαναν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός προϊόντος για τη βελτίωση της εμπειρίας επανασύνδεσης μετά από μια καταστροφή. Δημιούργησαν το Disaster Message Board για να διευκολύνουν την επικοινωνία με άλλους. Λάνσαραν μια δοκιμή του εργαλείου ένα χρόνο μετά και η ανταπόκριση ήταν συντριπτική» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εμπνευστήκαμε για να συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο Disaster Message Board για να ενσωματώσουμε αυτά που μάθαμε. Αυτό το project σύντομα εξελίχθηκε στο Safety Check, το οποίο θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε Android, iOS, feature phones και desktop».

Η τοποθεσία του χρήστη διαπιστώνεται/ καθορίζεται από την πόλη που έχει δηλώσει στο προφίλ του, την τελευταία τοποθεσία όπως προκύπτει από το Nearby Friends (εάν έχει κάνει opt-in) και την πόλη από όπου χρησιμοποιεί το Ίντερνετ.

Εάν το «συμπέρασμα» είναι λάθος, ο χρήστης μπορεί να υποδείξει ότι είναι εκτός της πληγείσας περιοχής.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!