Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Θα περίμενε κανείς ότι ο διάδοχος των Windows 8, που με τη σειρά τους διαδέχθηκαν τα Windows 7, θα ονομαζόταν Windows 9. Κι όμως: Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως το όνομα του επόμενου λειτουργικού της συστήματος θα είναι... Windows 10!

Όχι, δεν είναι ότι στη Microsoft δεν ξέρουν να μετράνε, αλλά μία συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί το “άλμα” της εταιρείας σε ένα λειτουργικό σύστημα που θα ενώνει υπολογιστές και φορητές συσκευές, και ενδεχομένως και μία έμμεση αποστασιοποίηση από τα αποτυχημένα Windows 8, που δεν είναι καθόλου δημοφιλή μεταξύ των χρηστών, παρά τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Microsoft.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν εντός του 2015 και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σε αυτά θα επανέλθει το κουμπί Start (Έναρξη) που απουσιάζει από τα Windows 8 και πολλοί χρήστες έχουν απαιτήσει την επαναφορά του. Επίσης, σε παρουσίαση μίας πρώιμης μορφής του λειτουργικού συστήματος, εμφανίστηκαν δύο λειτουργίες: Μία σχεδιασμένη για tablets που λειτουργούν με οθόνη αφής και μία για υπολογιστές, που λειτουργούν με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν όποια από τις δύο λειτουργίες τους βολεύει ανά πάσα στιγμή.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!