Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Είτε βουλιάζουν, είτε βυθίζονται στην άμμο, είτε κάθε μέρα που περνάει ο κίνδυνος για έκρηξη του ηφαιστείου έρχεται όλο και πιο κοντά, όλοι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και τα χρονικά μας περιθώρια στενεύουν ώρα με την ώρα. Βαλίτσες ανά χείρας και ετοιμαστείτε για τους προορισμούς που δίνουν άλλη αξία στο «Τώρα ή Ποτέ»!

WWW.VISITJORDAN.COM
Νεκρά Θάλασσα (Ιορδανία)
Τα 428 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθιστούν τη Νεκρά Θάλασσα τη χαμηλότερη λίμνη και έναν από τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούμε σύντομα. Η λίμνη 800 τετραγωνικών μέτρων με μέση αλατότητα της τάξεως του 28 τοις εκατό και με τα ιαματικά της νερά, πλούσια σε μεταλλικά άλατα αποτελεί προορισμό πολλών ταξιδιωτών προκειμένου να θεραπευτούν από πληθώρα δερματικών ασθενειών.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάθμη του νερού της Νεκράς Θάλασσας μειώνεται περίπου στο ένα μέτρο το χρόνο εξαιτίας της λειψυδρίας και της μικρής εισροής ύδατος από τον Ιορδάνη ποταμό, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για την άρδευση των φυτειών της περιοχής.
trivago tip: Holiday Inn Resort Dead Sea, Sweimeh, Ιορδανία
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 55 ευρώ κατά άτομο, ανά διανυκτέρευση μέσω του venere.com

AIMORÉ SÁ COSTA
Belize Barrier Reef (Μπελίζ)
Ο κοραλλιογενής ύφαλος στο Belize της Αυστραλίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, με σχεδόν 300 χιλιόμετρα έκταση κατά μήκος της ακτής του Γιουκατάν στην Καραϊβική.  Είναι γεγονός ότι ο ύφαλος αποτελεί επίγειο παράδεισο για τους απανταχού λάτρεις των καταδύσεων, καθώς αποτελεί φυσικό βιότοπο για μια σειρά ειδών υπό εξαφάνιση, όπως θαλάσσιες χελώνες και θαλάσσιους κροκόδειλους. Παρ’ όλα αυτά, για μια ακόμα φορά η ανθρώπινη παρέμβαση, κυρίως μέσω του ανεξέλεγκτου τουρισμού και η ρύπανση των υδάτων μέσω των αλιευτικών πρακτικών, οδηγούν τους επιστήμονες σε εκτιμήσεις ότι μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια ο ύφαλος θα έχει συρρικνωθεί κατά 70 τοις εκατό.
trivago tip: Ξενοδοχείο Corona del Mar, Σαν Πέδρο, Μπελίζ
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 30€ κατά άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Venere.com

PHILIP MONREAL
Glacier National Park, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Στη Μοντάνα, στα σύνορα με τον Καναδά, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Glacier, που από το 1995 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Βουνά, πεδιάδες, καταρράκτες και ποτάμια συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα και σε συνδυασμό με τα παγόβουνα, τα οποία έδωσαν και το όνομα στο πάρκο, δίνουν δικαιωματικά στο Εθνικό Πάρκο, μια θέση στη λίστα των προορισμών που αξίζει να επισκεφτούμε τώρα, προτού εκλείψουν. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι με την υπερθέρμανση του πλανήτη, τα παγόβουνα θα συρρικνωθούν δραματικά και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά ήδη από το 2020.

trivago tip: Ξενοδοχείο Glacier Haven Inn, Μοντάνα
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 37 ευρώ κατά άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω  Booking.com

DENISE BARTLETT
Ταζ Μαχάλ, Ινδία
Χτισμένο από τον αυτοκράτορα Mughal Shah Jahan για την αγαπημένη του σύζυγο Mumatz Mahal, η οποία απεβίωσε κατά τη γέννηση του παιδιού τους, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα σύμβολο αγάπης και πάθους. Το μυθικό μαυσωλείο ολοκληρώθηκε το 1684, το οποίο φέρει ως θεμέλιο 100 μαρμάρινες πλάκες. Ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι ρύποι των αυτοκινήτων προκάλεσαν αποχρωματισμό και ζημίες στο μνημείο. Ως επακόλουθο πλέον, μόνο άμαξες με άλογα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τουρίστες στο μνημείο κρατώντας μια απόσταση δύο χιλιομέτρων.
trivago tip: Ξενοδοχείο Jappee Palace, Agra, Ινδία
Κρατήσεις από 52 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Expedia.com

GIORGIA VALAGUSSA
Παταγονία, Αργεντινή
Τα παγόβουνα της Παταγονίας είναι η μεγαλύτερη οροσειρά παγόβουνων μετά της Ανταρκτικής και αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των απανταχού ταξιδιωτών που αγαπούν την περιπέτεια. Σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η Ευρώπη, εκτείνεται ένα φυσικό τοπίο με πεδιάδες, φιόρδ, λίμνες και παγόβουνα καθιστώντας την Παταγονία έναν από τους ομορφότερους προορισμούς. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τα παγόβουνα χρόνο με το χρόνο χάνουν σημαντικό ποσοστό της μάζας τους κάνοντας τους επιστήμονες να αναμένουν μέχρι το 2030 λιώσιμο των παγόβουνων σε μεγάλη κλίμακα.
trivago tip: Ξενοδοχείο Altiplanico Puerto Natales, Χιλή
Κρατήσεις από 70 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση συμπεριλαμβανομένου πρωινού μέσω Booking.com (24.10 - 26.10.2014)

FLICKR - ABHIMANYU
Βενετία, Ιταλία
Η Βενετία, η πόλη των Δόγηδων, παραμένει η πόλη ορόσημο των αιώνια ερωτευμένων. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, βόλτες με γόνδολες στα 175 κανάλια μήκους 38 χιλιομέτρων και ρομαντικοί περίπατοι σε κάθε μια από τις 435 γέφυρες που διαθέτει. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα κλασσικά σπιτάκια χτισμένα δίπλα στα κανάλια, είναι κατασκευασμένα πάνω σε ξύλινους σωρούς μέσα στο νερό και μόνο μέσα στα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει βυθιστεί κατά 25 εκατοστά. Η αιτία δεν είναι άλλη από την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων σε συνδυασμό με το υπέδαφος της πόλης που υποχωρεί και βυθίζονται οι ξύλινες υποδομές.
trivago tip: Ξενοδοχείο Vecellio, Βενετία
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 25 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω otel.com

KARIM NARI
Μαδαγασκάρη
Το νησί της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό ωκεανό είναι γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Η απομονωμένη θέση του νησιού συντέλεσε όλους τους προηγούμενους αιώνες στο να μετοικήσουν στο νησί είδη που δεν μπορεί να συναντήσει κανείς πουθενά αλλού, όπως οι λεμούριοι. Ωστόσο το φυσικό περιβάλλον απειλείται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή, όπως το κυνήγι και οι φωτιές.
trivago tip: Ξενοδοχείο Coco Lodge, Τερκέιρα, Μαδαγασκάρη
Μπορείτε να κάνετε κράτηση από 20 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση μέσω Booking.com
Σχετικά με την trivago:
Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι  ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 175 διαφορετικά sites κρατήσεων για 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 120 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 75 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 16% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 47 διεθνείς πλατφόρμες.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!