Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα αλλιώτικο καφενείο, όπου ο πελάτης πληρώνει ό,τι θέλει και στόχος του δεν είναι το κέρδος, αλλά η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για το κοινωνικό καφενείο, που αποτελεί ουσιαστικά τμήμα του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας και στο οποίο συνεισφέρει οικονομικά με τα έσοδά του.

Εμπνευστής της κίνησης είναι ο Γιάννης Σιόλιας, ενώ στη δημιουργία του βοήθησαν ανιδιοτελώς η Πέννυ Καρανασταση και ο Αντρέας Καμπυλαύκας.

Σκοπός του κοινωνικού καφενείου είναι η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, καθώς η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς στην απομόνωση και την κατάθλιψη.

Εκεί μπορεί κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, να πιει έναν καφέ, να συνομιλήσει με άλλα άτομα, να μοιραστεί σκέψεις και προβληματισμούς και κυρίως να ξεφύγει από τη μιζέρια και την απομόνωση, που η ανέχεια επιβάλλει.

Στο κοινωνικό καφενείο πίνεις καφέ, αναψυκτικό, κρασί, ρακί, σε πολύ οικονομικές τιμές, καθώς δεν υπάρχει τιμοκατάλογος και ο καθένας έχει την ευχέρεια να αφήσει όσα χρήματα θέλει.

Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος του κοινωνικό καφενείο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του παλιού εμπορικού κέντρου στα φανάρια της Νεάπολης, στη Χαλκίδα.

ΠΗΓΗ: eviaportal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!