Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Κατά εκατοντάδες οι Θεσσαλονικείς πραγματοποιούν τη «μεγάλη έξοδο» για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που ήδη πραγματοποιούν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική ή σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Πολλοί είναι αυτοί ωστόσο που είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχουν ξεμείνει στην πόλη και «καίγονται» εν μέσω του πρώτου καύσωνα του έτους.
Και για αυτούς όμως υπάρχει... Θεός, καθώς οι πισίνες της πόλης δίνουν την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δροσιστούν και να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης από την καυτή καθημερινότητα.

Σε μια απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Waterland, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο της Ευρώπης, στην περιοχή των Ταγαράδων. Το πάρκο είναι ανοιχτό για μικρούς και μεγάλους καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 14,5 ευρώ για τις ηλικίες άνω των 14 ετών, 11 ευρώ για τις ηλικίες 4-14, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των τεσσάρων. Ακόμη, υπάρχει έκπτωση 1 ευρώ σε κάθε εισιτήριο για online κρατήσεις.

Αυτό που συμφέρει ιδιαίτερα είναι οι κάρτες διαρκείας, που κοστίζουν αυτήν την περίοδο 30 ευρώ για τους μεγάλους και 25 ευρώ για τα παιδιά και είναι για ολόκληρη τη σεζόν που έχει απομείνει.

Η Waterland παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν μετακίνηση προς το πάρκο από το κέντρο της πόλης. Υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο στις 9:00, 11:00 και 13:00, που ξεκινάει από τον ΟΣΕ, περνάει ολόκληρη την Εγνατία και την Κωνσταντίνου Καραμανλή και φτάνει στο πάρκο, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο δρομολόγιο επιστροφής τις απογευματινές ώρες.

Με το εισιτήριο ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις εγκαταστάσεις του πάρκου και όλα τα παιχνίδια, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. «Είμαστε από τις επιχειρήσεις που η κρίση φαίνεται να τις έχει ευνοήσει, καθώς είμαστε κοντά στο κέντρο της πόλης, υπάρχει η δωρεάν μετακίνηση και πολύς κόσμος βγάζει κάρτα διαρκείας για να μπορεί να έρχεται ακόμη και κάθε μέρα», δηλώνει στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πάρκου, Δημήτρης Αραμπατζίδης.

Την ευκαιρία να κάνουν τις βουτιές τους στη μεγάλη ελικοειδή πισίνα, συνολικού εμβαδού 1.265 τμ, έχουν όσοι επισκεφθούν το Hyatt Regency, στο 13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου, φέτος πολλοί είναι αυτοί που ειδικά τα Σαββατοκύριακα επισκέπτονται την πισίνα και απολαμβάνουν στιγμές δροσιάς. Η πισίνα του ξενοδοχείου είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9:00 έως τις 20:00. Η είσοδος τις καθημερινές είναι 15 ευρώ ανά άτομο και 20 ευρώ για ζευγάρι, και τα Σαββατοκύριακα 30 και 50 ευρώ αντίστοιχα. Για παιδιά μέχρι 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ για αυτά που είναι μεγαλύτερα το εισιτήριο ανέρχεται σε 10 ευρώ για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ακόμη υπάρχει προσφορά 8 ευρώ για όλους κάθε Τρίτη. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται ξαπλώστρα, πετσέτα και χρήση των αποδυτηρίων.

Από τις 10:00 έως τις 20:00 είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά η πισίνα του ξενοδοχείου Nikopolis, στην Ασκληπιού 16-18 στην Πυλαία. Το κόστος για να την επισκεφθεί κάποιος ανέρχεται τις καθημερινές σε 15 ευρώ το άτομο και 20 ευρώ το ζευγάρι, ενώ για τα Σαββατοκύριακα το εισιτήριο κοστίζει 30 και 50 ευρώ αντίστοιχα, στην τιμή του οποίου περιλαμβάνεται η χρήση spa, χαμάμ, σάουνας και τζακούζι. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ για τις ηλικίες 6-12 ετών το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Αυξημένη είναι η κίνηση φέτος το καλοκαίρι στην πισίνα του ξενοδοχείου Les Lazaristes, επί της Κωλοκοτρώνη 16, καθώς πολλοί την επιλέγουν για να ξεφύγουν λίγες ώρες από τον καύσωνα. Η πισίνα και το pool bar του ξενοδοχείου είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 11:00 έως τις 19:00, με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται σε 10 ευρώ το άτομο, δωρεάν για παιδιά έως 6 ετών και 5 ευρώ για τα παιδιά 6-12 ετών.

Γεμάτη από κόσμο είναι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο η πισίνα του The Met, επί της 26ης Οκτωβρίου 48, που είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το κόστος για να κάνει κάποιος τη βουτιά του είναι 15 ευρώ το άτομο (22 ευρώ το ζευγάρι) τις καθημερινές και 19 ευρώ τα Σαββατοκύριακα (30 ευρώ το ζευγάρι). Έκπτωση 50% υπάρχει για τα παιδιά 6-12 ετών, ενώ για τα μικρότερα σε ηλικία μπορούν να μπουν δωρεάν. Ακόμη, το ξενοδοχείο παρέχει έκπτωση για όσους πάνε στην πισίνα μετά τις 3 το μεσημέρι, με το εισιτήριο να ανέρχεται σε 10 ευρώ.

Όποιος θέλει να κάνει βουτιές και ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα δεν έχει παρά να επισκεφθεί το Μακεδονία Παλλάς. Η πισίνα του ξενοδοχείου είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό κοστίζει 15 ευρώ το άτομο και 25 ευρώ το ζευγάρι από Δευτέρα έως Παρασκευή και 25 και 45 ευρώ αντίστοιχα το Σάββατο και την Κυριακή. Τα παιδιά έως 6 ετών μπαίνουν δωρεάν, ενώ όσα είναι από 6 έως 12 ετών πληρώνουν 5 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται ξαπλώστρα, πετσέτα, χρήση αποδυτηρίων και ένα μπουκαλάκι νερό.

Ευκαιρίες για ανάσες δροσιάς, σε συνδυασμό με ποτό και ελαφρύ ποτό παρέχει το Ocean Club, στη Νεάπολη, ένας πολυχώρος που συνδυάζει μια μεγάλων διαστάσεων πισίνα - μπαρ - εστιατόριο περιτριγυρισμένα από πράσινο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για μικρή απόδραση από την καθημερινότητα μέσα στην πόλη. Η πισίνα λειτουργεί από της 11:00 - 19:00, τιμή εισόδου 6 ευρώ και περιλαμβάνει αποστειρωμένη πετσέτα, ομπρελά, ξαπλώστρα και εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια κατά το βράδυ το Ocean Club μεταμορφώνεται σε Night Bar με θέα το φωτιζόμενο νερό της πισίνας.

Οικονομικές βουτιές στα δημοτικά κολυμβητήρια

Εκτός από τη Waterland και τις πισίνες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων της πόλης, οι Θεσσαλονικείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη βουτιά τους σε κάποιο από τα δημοτικά κολυμβητήρια, τα οποία ωστόσο δεν λειτουργούν αύριο.
Από Δευτέρα λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί το δημοτικό κολυμβητήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο χώρο της πρώην Αλάνας Τούμπας. Η κολυμβητική δεξαμενή είναι θερμαινόμενη και ολυμπιακών διαστάσεων. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, αποτελεί ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τους δημότες. Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά, αλλά και τα Σάββατα, κατά τις ώρες 9:00 – 14:30. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της πισίνας είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. (Πληροφορίες 2310 907711).

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς είναι ανοιχτό για το κοινό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 12:30-18:00 και το Σάββατο 12:00-18:00. Η είσοδος κοστίζει 2 ευρώ ημερησίως ή 30 ευρώ μηνιαίως. Μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς και ΑμΕΑ δεν πληρώνουν αντίτιμο. Για να μπει κάποιος στην πισίνα, πρέπει να προσκομίσει ιατρικές βεβαιώσεις από δερματολόγο και παθολόγο ή καρδιολόγο, αλλά και ν' αποδεχτεί τους 19 κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Απαγορεύονται τα αντηλιακά και η ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον χώρο της πισίνας. (Πληροφορίες: Χηλής - Πλαστήρα, τηλ. 2310 440540).

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 10:00 – 16:30 και 20:45 – 22:00 και τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 11:00 - 15:00. Η είσοδος για τους δημότες κοστίζει 2 ευρώ, για τους φοιτητές και τους εφήβους 1 ευρώ και για τους μη δημότες 3 ευρώ. (Πληροφορίες: τηλ. 2310 200327).

Ανάσες δροσιάς προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι το κολυμβητήριο του δήμου Παύλου Μελά, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 10:00 και Σάββατο & Κυριακή από τις 10:00 έως τις 17:00. Η γενική είσοδος κοστίζει 2 ευρώ, η μηνιαία κάρτα 30 ευρώ, η δίμηνη κάρτα 55 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για δυο άτομα της ίδιας οικογένειας 50 ευρώ, η μηνιαία κάρτα για τρία άτομα και άνω της ίδιας οικογένειας 60 ευρώ. Έκπτωση 50% στις παραπάνω τιμές δικαιούνται οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκες οικογένειες, τα άτομα τρίτης ηλικίας (άτομα άνω των 60 ετών) και οι φοιτητές. Τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν οι οικογένειες με δύο άνεργους γονείς και τα ΑμΕΑ.
voria.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!