Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τρώγοντας άγρια ​​μούρα και πίνοντας νερό από το ποτάμι κατάφερε ένα 3χρονο κοριτσάκι να επιζήσει στο δάσος της Σιβηρίας.
Ο λόγος για την μίκρη Karina Chikitova που χάθηκε μαζί με το σκυλάκι της μέσα στη Τάιγκα * όταν ακολούθησε τον πατέρα της, χωρίς να ο ίδιος να το γνωρίζει.
Σύμφωνα με τα Ρωσικά μέσα, το παιδί εξαφανίστηκε στις 29 Ιουλίου ενώ οι αρχές ειδοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα, στις 3 Αυγούστου.


Άμεσα 60 διασώστες άρχισαν να ψάχνουν σε μια απόσταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχοντας τη βοήθεια ένας ελικοπτέρου και ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η περιοχή που χάθηκε η 3χρονη είναι γεμάτη αρκούδες και λύκους. Για να προστατευθεί είχε φτιάξει ένα πρόχειρο κρεβάτι από χόρτα. Αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή η θερμοκρασία το βράδυ είναι κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε η μικρή με τα κουνούπια αλλά και τα αγκάθια που της γρατζουνούσαν τα πόδια. Όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες ήταν εξαντλημένη, τρομοκρατημένη και δεν μπορούσε να μιλήσει.
* Είναι είναι η μεγαλύτερη επίγεια διάπλαση του πλανήτη, αποτελεί το 29% των δασικών εκτάσεων της γης (περίπου 13,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα) και από μόνη της καταλαμβάνει το 11% της έκτασης του βόρειου ημισφαιρίου.
Πηγή: siberiantimes
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!