Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Θα βρέξει αστέρια το βράδυ. Μαζί με τους Περσείδες που θεωρούνται από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό του Κάρντιφ και οι Γκαλάκτικος, τα αστέρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, στην αναμέτρηση με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (ΝΕΡΙΤ 21.45).
Δίπλα στο γνωστό «BBC» (Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο) και τον κροάτη μέσο Λούκα Μόντριτς θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ο κορυφαίος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Χάμες Ροδρίγες και ο μαέστρος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας Τόνι Κρος.
Για την απόκτηση αυτών των έξι παικτών η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δαπανήσει 363 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία τους στην ποδοσφαιρική αγορά εκτιμάται στα 385 εκατ. ευρώ (πηγή Transfermarkt).
Αν επαληθευτεί η «Μάρκα» και την ενδεκάδα συμπληρώσουν οι Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ και Κοεντράο, η συνολική αξία των ένδεκα παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης εκτοξεύεται στα 491 εκατ. ευρώ!
«Είναι όλοι τους αστέρια. Για μένα είναι απόλαυση να βρίσκομαι μαζί τους. Ακόμη και να προπονούμαι μαζί τους. Πρόκειται για κάτι το μοναδικό  και ελπίζω να μπορέσω να παίξω κοντά  τους για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο Χάμες.
Οικοδεσπότης της αποψινής αναμέτρησης για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς θα είναι ουσιαστικά ο Γκάρεθ Μπέιλ. Το Κάρντιφ είναι η πόλη στην οποία μεγάλωσε ο Ουαλός ενώ το σχολείο του απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από το στάδιο όπου θα φιλοξενηθεί ο αγώνας.
Ο Μπέιλ ακόμη επικαλείται τον δάσκαλό του, τον κύριο Μόρις, που τον έβαζε να παίζει μπάλα με το δεξί πόδι για να το δυναμώσει, καθώς ήταν αριστεροπόδαρος. Φυσικά το κοινό θα είναι στο πλευρό του και κατ' επέκταση της Ρεάλ Μαδρίτης που διεκδικεί το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.
Υστερα από 14 συνεχόμενα χρόνια φιλοξενίας του αγώνα στο Λουί Ντε του Μονακό (1998-2012), η UEFA αποφάσισε το Σούπερ Καπ να διεξάγεται σε όλες τις πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Πέρυσι είχε φιλοξενηθεί στην Εντέν Αρένα της Πράγας ενώ του χρόνου έχει οριστεί ως έδρα το στάδιο της Τιφλίδας, στη Γεωργία.
Η φετινή καινοτομία είναι στην ημέρα που ορίστηκε η αναμέτρηση. Κατόπιν πιέσεων της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, η FIFA αποφάσισε την κατάργηση των διεθνών φιλικών αγώνων τον Αύγουστο. Ετσι, η UEFA εκμεταλλευόμενη την ελεύθερη ημερομηνία μετέφερε το Σούπερ Καπ σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα, ώστε να μην διεξάγεται πια Παρασκευή και δημιουργεί προβλήματα στους συλλόγους που έχουν υποχρεώσεις στα πρωταθλήματά τους.
Κάποτε το Σούπερ Καπ θεωρούνταν από τις μεγάλες ομάδες αγγαρεία. Στην εποχή του άκρατου ανταγωνισμού, το συγκεκριμένο λήμμα έχει αφαιρεθεί από το ποδοσφαιρικό λεξιλόγιο, ακόμη και για τα  φιλικά παιχνίδια, όπως αποδείχθηκε φέτος στην τουρνέ των ευρωπαϊκών ομάδων στις ΗΠΑ.
Ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για φέτος είναι να επαναλάβει τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα το 2009 και να κατακτήσει έξι τίτλους.
Οι 8.000 οπαδοί των Μερένχες και η επιθυμία του Ρονάλντο να αγωνιστεί δίνουν τον τόνο στον οποίον κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Πορτογάλος είναι αυτός που έριξε την ιδέα της κατάκτησης των έξι τίτλων και θέλει να πρωτοστατήσει σε αυτήν την προσπάθεια για να συνοδευτεί με ακόμη μία Χρυσή Μπάλα. Ο Ρονάλντο επέστρεψε στις προπονήσεις στις 26 Ιουλίου, ακριβώς έναν μήνα μετά τον τελευταίο του αγώνα εναντίον της Γκάνας, για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, παρά την προτροπή των γιατρών για επιπλέον ξεκούραση ώστες να ξεπεράσει το πρόβλημα της τενοντίτιδας στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε πέρυσι.
Ο Κάρλο Αντσελότι θα χρησιμοποιήσει τον Ικερ Κασίγιας αντί του νεοαφιχθέντος Κέιλορ Νάβας και ανάλογα με την απόδοσή του θα αποφασίσει αν θα του εμπιστευθεί τη φανέλα βασικού ή θα τον χρησιμοποιεί όπως πέρυσι μόνο στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η αντίπαλος της Ρεάλ, η Σεβίλλη, μπορεί να χαρακτηριστεί η ως βασίλισσα του Κυπέλλου UEFA/Γιουρόπα Λιγκ. Στην τελευταία οκταετία έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές. Το 2006 νίκησε στο Σούπερ Καπ την Μπαρτσελόνα με 3-0 και την επόμενη χρονιά ηττήθηκε με 3-1 από τη Μίλαν.
Μεγάλος απών από την ομάδα της Ανδαλουσίας είναι ο Κροάτης Ράκιτιτς που φορά πλέον τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Νέα πρόσωπα είναι ο αμυντικός μέσος Γκρεγκόρζ Κρικόβιακ, ο ακραίος Αλεξ Βιδάλ και οι αμυντικοί Νίκολας Παρέχα και Ντάνιελ Καρίκο.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!