Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τα προϊόντα της Apple έχουν "κατακτήσει" τον κόσμo χάρη στην ποιότητα της σχεδίασής τους και την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Κι όμως ο μέσος χρήστης των συσκευών της Apple πολλές φορές δεν προσέχει καν αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, ή έστω αυτές είναι χρήσιμες μόνο σε ελάχιστους από αυτούς τις χρησιμοποιούν.
Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο χρήστη, ενώ άλλα είναι απλά διακοσμητικά, ωστόσο ακόμη κι αυτά κάνουν τη… "διαφορά".
Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά-λεπτομέρειες, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:
  1. Ο έξυπνος ανεμιστήρας που "ακούει"

Όταν χρησιμοποιεί κανείς τη λειτουργία φωνητικής υπαγόρευσης στους νέους φορητούς υπολογιστές Mac, αυτόματα μειώνεται η ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα, προκειμένου ο χρήστης να ακούει καλύτερα τη φωνή του.
  1. Το sleeplight που "αναπνέει"

Η Apple έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 2002, για το "Breathing Status LED Indicator", σύμφωνα με το οποίο το φωτάκι της ένδειξης sleep-mode μιμείται το ρυθμό της αναπνοής.
  1. Ανοίγοντας την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής

Με το λειτουργικό iOS 7 η Apple επιτρέπει στους χρήστες να σύρουν το εικονίδιο της κάμερας στην οθόνη lock screen και να το ανοίξουν σύροντας το προς τα πάνω.
  1. Εικονικές αντανακλάσεις

Αν ακούτε τραγούδια μέσα από το Music app του iPhone σας, ρίξτε μια ματιά στο γυαλιστερό κουμπί που ρυθμίζει την ένταση. Η εικονική αντανάκλαση του φωτός αλλάζει όταν αλλάζει η κλίση του κινητού σας. (Σημείωση: λειτουργεί με iOS 6 ή προηγούμενα λογισμικά).
  1. Με ένα δάχτυλο…

Η Apple σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο τα λάπτοπ της που να μπορεί ο χρήστης να τα ανοίξει με ένα μόνο δάχτυλο.
  1. Έξυπνα κεφαλαία

Σε όλα τα MacBook Air (και σε όλες οι νεότερες εκδόσεις MacBook Pros) αν ο χρήστης πατήσει το κουμπί "Caps Lock"… δε συμβαίνει απολύτως τίποτα. Προκειμένου να ενεργοποιήσει κανείς τα κεφαλαία γράμματα, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί παρατεταμένα για λίγη ώρα.
  1. Μια έκλειψη για να… "μην ενοχλείτε"

Όταν ενεργοποιεί κανείς τη λειτουργία "Do Not Disturb" (μην ενοχλείτε), εμφανίζεται ένα μικροσκοπικό μισοφέγγαρο στο πάνω μέρος της οθόνης. Αυτό δεν είναι από μόνο του τόσο εντυπωσιακό, αν όμως αλλάξετε τη ρύθμιση από on σε off θα δείτε ότι μπροστά στα μάτια σας "συντελείται" μια μικρή έκλειψη σελήνης!
Πηγή: News.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!