Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που δυσκολεύονται αρκετά να πάρουν δίπλωμα οδήγησης αλλά το ρεκόρ των 110 προσπαθειών που κατέχει μια Βρετανίδα για τη θεωρητική εξέταση μάλλον δύσκολα θα σπάσει.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Driving & Vehicle Standards Agency, τον οργανισμό που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνος για την έκδοση αδειών οδήγησης στη Μ. Βρετανία. Η 28χρονη κοπέλα από το Southwark συμμετείχε συνολικά 110 φορές στη θεωρητική εξέταση για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να την περάσει με επιτυχία. Με το κόστος κάθε εξέτασης να φτάνει τις 31 λίρες προκύπτει ότι συνολικά έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα ₤ 3.410, δηλαδή € 4.320!

Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει πετύχει σχεδόν... double score σε σχέση με την αμέσως επόμενη γυναίκα της σχετικής λίστας, η οποία εξετάστηκε -και απέτυχε- 57 φορές. Και το αντρικό φύλο όμως δεν έχει πολλούς λόγους να χαίρεται αφού υπάρχουν έξι Βρετανοί που έχουν εξεταστεί στα θεωρητικά από 59 έως 84 φορές, χωρίς να καταφέρουν τελικά όλοι να περάσουν στη φάση της πρακτικής εξέτασης.

Εκεί τα πράγματα φαίνεται να είναι κάπως ευκολότερα, αφού στη χειρότερη περίπτωση χρειάστηκε κάποιος να εξεταστεί 37 φορές πριν περάσει. Αντίθετα όμως με ό,τι ίσως θα υποθέταμε βάσει των προκαταλήψεων μας, πρόκειται για έναν άντρα. Δείτε αναλυτικά τους χειρότερους υποψήφιους οδηγούς της Μ. Βρετανίας στους πίνακες που ακολουθούν:


[Πηγή: Daily Mail / Φωτογραφία: Road Safety]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!