Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Το καλοκαίρι εντείνονται οι προσπάθειες απώλειας βάρους, όμως η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη εάν καταλήγουμε να πεινάμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, όμως, μπορούμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας χωρίς να καταναλώσουμε επιπλέον θερμίδες, κάνοντας σοφά τις διατροφικές μας επιλογές.

Δείτε τι πρέπει να επιλέξετε για να αποφύγετε τις λιγούρες πρωί και βράδυ.

1. Μήλο
Ένα μήλο περίπου μισή ώρα πριν το προκαθορισμένο γεύμα μας βοηθά να καταναλώσουμε μικρότερη μερίδα φαγητού. Οι φυτικές ίνες και η μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού.

2. Φακές
Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πείνας.

3. Πίκλες
Οι τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου (SCFAs), όπως οι πίκλες, διευκολύνουν τη μετάδοση σημάτων μεταξύ στομάχου και εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος «αντιλαμβάνεται» πιο γρήγορα πότε έχουμε χορτάσει και πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε.

4. Καυτερή πιπεριά
Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό που δίνει στην καυτερή πιπεριά τη χαρακτηριστική της γεύση, ενισχύει σημαντικά το μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της πείνας.

http://www.onmed.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!