Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014


Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, μια παρωδία θρησκείας, δεν πρόκειται να αναγνωριστεί στην Αυστρία, ανακοίνωσαν οι θρησκευτικές αρχές της χώρας.
Η Υπηρεσία Θρησκειών έκρινε ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει ως θρησκεία τη λατρεία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για ένα κίνημα που σατιρίζει τις καθιερωμένες θρησκείες και ιδίως τον Δημιουργισμό.
Οι περίπου 450 Αυστριακοί πιστοί της Ιπτάμενης Μακαρονοτερατοθρησκείας, που αυτοαποκαλούνται «Πασταφαριστές», είχαν ζητήσει το σαφή διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος στην Αυστρία.
Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της υπηρεσίας αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον Νίκο Αλμ,  φιλελεύθερο πασταφαριστή βουλευτή ο οποίος το 2011 απέκτησε το δικαίωμα να εμφανίζεται στη φωτογραφία του διπλώματος οδήγησής του στεφανωμένος με ένα σουρωτήρι για μακαρόνια.
Η σατιρική θρησκεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005 ως κίνημα κατά της διδασκαλίας στα σχολεία του Ευφυούς Σχεδιασμού ή Δημιουργισμού, θρησκευτικής δοξασίας η οποία αντιστρατεύεται τη θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών του Δαρβίνου.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!