Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Από τα κρύα και ζεστά σάντουιτς, στα πλαστικά κουτάκια με πολύχρωμες σαλάτες, μακαρονάδες και άλλα “γρήγορα φαγητά”, οι επιλογές που προσφέρονται στους ταξιδιώτες στις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων είναι πολλές.

Σε ορισμένα μάλιστα, τα λίγα λεπτά που αφιερώνει κανείς για να γεμίσει το στομάχι του με κάτι πριν από την πτήση του μπορεί να μεταμορφωθεί στην… απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Κι αυτό γιατί οι καλύτεροι σεφ του κόσμου πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα… αεροδρόμια!
Δείτε παρακάτω τα 14 καλύτερα εστιατόρια αεροδρομίων στον κόσμο, σύμφωνα με μια λίστα που συνέταξε η Natasha Stokes για τη στήλη Travel του CNN.

1. Airbräu Brauhaus, Διεθνές αεροδρόμιο Μονάχου


Είναι το μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου στην Ευρώπη που διαθέτει το δικό του ζυθοποιείο. Οι γεύσεις που προσφέρονται στους ταξιδιώτες είναι φυσικά επηρεασμένες από τη βαυαρική κουζίνα και οι μεζέδες ταιριάζουν απόλυτα με… μπύρα!

2. Altitude, Διεθνές αεροδρόμιο Γενεύης


Ιδιοκτήτες του είναι οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ Gilles Dupont και Thomas Byrne. Σερβίρουν κλασική γαλλική κουζίνα σε έναν πολύ κομψό χώρο με γυάλινο διαχωριστικό στο διάδρομο. Το business lunch μενού αλλάζει δύο φορές το μήνα, ενώ το a la carte μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

3. Asian Kitchen by Susur Lee, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο


Θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές του 2015 με τη «γαστρονομική υπογραφή» του διάσημου σεφ Susur Lee, γνωστού από τις τηλεοπτικές σειρές "Top Chef Canada" και "Iron Chef America".

4. Boccone Trattoria, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο


Ιδιοκτήτης του Boccone Trattoria είναι ο καναδός σελέμπριτι σεφ Massimo Capra, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων Mistura και Sopra στο Τορόντο. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν γευστικά μέχρι την Ιταλία, μέσα από μια ποικιλία μακαρονάδων, πίτσας και μιας καλά ενημερωμένης λίστας κρασιών.

5. Cat Cora's Kitchen, Διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο


Η τηλεοπτική σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίων Cat Cora εκτός από το Σαν Φρανσίσκο έχει ανοίξει τα φτερά της και στα αεροδρόμια του Salt Lake City και του Χιούστον. Χρησιμοποιεί βιολογικά, εποχιακά υλικά και οι δημιουργίες της περιστρέφονται γύρω από την καλιφορνέζικη κουζίνα, με πολλά θαλασσινά.

6. Dani Garcia DeliBar, Αεροδρόμιο Málaga-Costa del Sol, Ισπανία


Κλασικά ισπανικά τάπας από τον ισπανό σεφ Dani Garcia, με σύγχρονες "πινελιές" σε παραδοσιακές γεύσεις της Ανδαλουσίας. Οι επισκέπτες έχουν τους μεζέδες απλωμένους μπροστά τους και μπορούν να επιλέξουν αυτούς που τους κάνουν περισσότερο "κλικ".

7. Hung's Delicacies, Διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ


Η μικρή αυτή γωνιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ειδικεύεται στα μαριναρισμένα κρέατα.

8. Ink.sack, Διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες


Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα που εξειδικεύεται σε «πειραγμένα» σάντουιτς από το διάσημο σεφ Michael Voltaggio, νικητή του "Top Chef", ο οποίος έχει ανακηρυχτεί ως «καλύτερος νέος σεφ» από το Food & Wine και ο οποίος είναι γνωστός για την εφευρετικότητά του και την αγάπη του στο υγρό άζωτο.

9. Perfectionists' Cafe, Διεθνές αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο


Θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2014 και θα προσφέρει κλασικές βρετανικές γεύσεις, με την υπογραφή του Heston Blumenthal.

10. Porta Gaig, Διεθνές αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης


Ιδιοκτήτης του είναι ένας από τους πιο γνωστούς σεφ της Βαρκελώνης, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Carles Gaig. Προσφέρει σύγχρονη καταλανική κουζίνα και παραδοσιακά ισπανικά τάπας.

11. Prime Tavern, Διεθνές αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης


Το μενού του συγκεκριμένου εστιατορίου υπογράφει ο γνωστός από την τηλεόραση σεφ Michael Lomonaco από το NYC steakhouse Porterhouse. Σερβίρονται κλασικά αμερικάνικα μπέργκερ και μπριζόλες, ενώ οι χορτοφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν σαλάτες και κρύα σούπα από αγγούρι.

12. The Gorgeous Kitchen, Διεθνές αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο


Θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2014. Το μενού υπογράφουν τέσσερις διάσημοι σεφ στη Μ. Βρετανία, ανάμεσα στους οποίους είναι η Sophie Mitchell από το Pont St restaurant, που βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

13. Top Air, Διεθνές αεροδρόμιο Στουτγάρδης


Το μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου που έχει πάρει αστέρι Michelin βρίσκεται στη Στουτγάρδη και το μενού υπογράφει ο σεφ Marco Akuzun.

14. Twist, Διεθνές αεροδρόμιο Pearson στο Τορόντο


Θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2014 και θα εγκαινιαστεί από τον καναδό σελέμπριτι σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Roger Mooking, ενώ το μενού θα περιλαμβάνει γνωστές γεύσεις της Βόρειας Αμερικής
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!