Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Έκλαψε ο Σουάρες! (vid)
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Λίβερπουλ προηγείτο 3-0 μέχρι το 79ο λεπτό στο "Σέλχαρστ Παρκ", αλλά η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε 3-3 μέσα σε 9 λεπτά και, ουσιαστικά, χάρισε τον τίτλο στην Μάντσεστερ Σίτι.
Η Λίβερπουλ είχε -θεωρητικά- δύσκολο έργο απέναντι σε ένα σύνολο που το 2014 μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, παρατάχθηκε πλήρης και κατέβηκε για να τα δώσει όλα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν.
Τελικά μόνο μία ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο (όλες από ψηλά) και αυτή ήταν η φιλοξενούμενη. Στο 8ο λεπτό η κεφαλιά του αμαρκάριστού Μαμαντού Σακό πέρασε άουτ, στο 15ο η κεφαλιά του Γκλεν Τζόνσον πέρασε πάνω από τα δοκάρια, αλλά στο 18ο ο Τζο Άλεν τιμώρησε την κακή λειτουργία των γηπεδούχων στους... αιθέρες (εν προκειμένω ευθύνεται ο Τζο Λέντλεϊ) και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Το γκολ λειτούργησε αφυπνιστικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν στο 33ο λεπτό με σουτ του Τζέισον Πάντσεον, το 35ο με σουτ του Μάιλ Τζέντινακ και το 51ο με σουτ του Λέντλεϊ. Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή του Σιμόν Μινιολέ για να αποφευχθεί η ισοφάριση.
Από εκείνο το σημείο η Λίβερπουλ βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της και συνέχισε την πολύ καλή της παράδοση στο Λονδίνο (προερχόταν από 17 ματς πρωταθλήματος με μέσο όρο 3,6 γκολ). Ο Ντάνιελ Στάριτζ απέδειξε ότι ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 51' (δοκάρι), διπλασίασε το προβάδισμα στο 53ο λεπτό με σουτ που κόντραρε.
Δύο λεπτά αργότερα ανέλαβε δράση ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος έφτασε τα 31 γκολ με υπέροχη ατομική ενέργεια (σ.σ. μόνο οι Άλαν Σίρερ και Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν πετύχει τόσα από τη σεζόν που στην Premier διεξάγονται 38 αγωνιστικές). Παράλληλα η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε τα 48 εκτός έδρας γκολ και κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ που κρατούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 2001-02. Όλα έδειχναν ότι η σεμνή τελετή έχει λάβει τέλος...
 Οι "κόκκινοι" έβγαιναν κατά κύματα στην επίθεση για να σημειώσουν κι άλλα γκολ, προκειμένου να πλησιάσουν την Μάντσεστερ Σίτι στο συντελεστή, αλλά μία σοφή παροιμία λέει ότι όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Τα τραγικά αμυντικά κενά τους δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ισοφάρισαν 3-3 μέσα σε 9 λεπτά και έκαναν δώρο το πρωτάθλημα στους "πολίτες".
Ο Ντάμιεν Ντιλέινι έκανε την αρχή στο 79ο λεπτό με μακρινό σουτ που κόντραρε και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο νεοεισελθών Ντουάιτ Γκέιλ που έβαλε φωτιά στο ματς (στο 81' μετά από εκπληκτική κούρσα του Γιανίκ Μπολασί) και, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Μάρτιν Σκρτελ, ισοφάρισε στο 88'. Παρά το σοκ, η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να σώσει την παρτίδα στο 94', αλλά ο Βίκτορ Μόουζες σούταρε στα σώματα από τα δύο μέτρα.
http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!