Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το πράσινο τσάι κάνει καλό...στο μυαλό μας, καθώς σύμφωνα με μία νέα μελέτη βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες και την μνήμη. 
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Basel, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει την αποτελεσματικότητα των συνδέσεων του εγκεφάλου , βελτιώνοντας τη μνήμη εργασίας. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου σημείωσαν σημαντικές βελτιώσεις στην μνήμη των ανθρώπων που κατανάλωναν πράσινο τσάι σε καθημερινή βάση .

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην μελέτη λάμβαναν ένα ρόφημα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού πριν από κάθε δραστηριότητα, όπου απαιτούνταν γνωστικές ικανότητες και ικανότητες μνήμης. Με την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας των εθελοντών μέσω μαγνητικού τομογράφου , οι επιστήμονες παρατήρησαν μια αυξημένη συνδεσιμότητα μεταξύ του βρεγματικού λοβού και του μετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, ένα σημείο στον εγκέφαλο που επηρεάζει την λειτουργία της μνήμης. "Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τη βραχυπρόθεσμη συναπτική πλαστικότητα του εγκεφάλου" , ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μποργουόρντ. 
Τα ευρήματα της μελέτης , που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychopharmacology, υποδεικνύουν ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη θεραπεία απώλειας μνήμης, που προκαλείται από την άνοια ή άλλες ψυχιατρικές διαταραχές.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη για την υγεία που προέρχονται από την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού , αλλά οι νευρικοί μηχανισμοί πίσω από αυτό το αποτέλεσμα , ήταν μέχρι προηγουμένως άγνωστοι.  
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!