Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μία απίστευτη γκάφα έκαναν οι καθαρίστριες ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ, αφού κατάφεραν να πετάξουν κατά λάθος στα σκουπίδια ένα πανάκριβο έργο τέχνης.
Ο πίνακας «Χιονισμένο βουνό», του Κινέζου ζωγράφου Κούι Ρουζούο μόλις είχε δημοπρατηθεί για 3,7 εκατομμύρια δολάρια. Λίγες ώρες αργότερα όμως, το έργο έκανε φτερά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ming Pao, η αστυνομία εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο ξενοδοχείο, όπου έγινε η δημοπρασία, και διαπίστωσε πως οι καθαρίστριες πέταξαν τον πίνακα στα σκουπίδια.
Τώρα, οι αρχές ψάχνουν μία τεράστια χωματερή, αναζητώντας το πανάκριβο έργο τέχνης. Η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε στο AFP πως το προσωπικό δεν ασχολείται με τα αντικείμενα της δημοπρασίας επειδή είναι πολύ ακριβά, αλλά πρόσθεσε πως οι διοργανωτές θα έπρεπε να είχαν προσλάβει δική τους υπηρεσία ασφάλειας. Δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την γκάφα των καθαριστριών.
H εταιρεία Poly Culture Group -που έκανε τη δημοπρασία- είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Οίκος στον κόσμο σε έσοδα, πίσω από τον Sotheby’s και τον Christie’s, παρόλα αυτά κατάφερε να… χάσει ένα τόσο πολύτιμο πίνακα.

http://www.4news.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!