Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


Δύο γκολ του Κάρλος Μπάκα έκαναν την ανατροπή για τη Σεβίλλη και της έδωσαν τη νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποχώρησε στην 3η θέση μετά από την 30ή αγωνιστική της Primera Division. Πρωτοπόρος η Ατλέτικο που νίκησε 1-0 τη Γρανάδα χάρη στον Ντιέγο Κόστα, ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Θέλτα, αλλά έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Βίκτορ Βαλδέζ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της για ακόμα ένα παιχνίδια και επηρεασμένη ούσα από την εντός έδρας ήττα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, δεν είχε το σθένος να ανακάμψει από την ανατροπή της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 2-1 στο "Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα" κι έβαλαν "φωτιά" στις ελπίδες τίτλου των "μερένγκες", που μέσα σε 4 ημέρες από πρωτοπόροι υποχώρησαν στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Κι όμως, όλα είχαν αρχίσει θετικά για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και κόντρα στον Ίβαν Ράκιτιτς στο 14ο λεπτό της συνάντησης.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο, περιμένοντας ένα κλέψιμο της μπάλας για να ξεχυθεί στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια φάση, ο Κάρλος Μπάκα "τρύπησε" την άμυνα των "μερένγκες" και ισοφάρισε στο 19ο λεπτό της συνάντησης. Το παιχνίδι έγειρε προς τους φιλοξενούμενους, που εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο των Σεβιγιάνων, ψάχνοντας την ανάκτηση του πλεονεκτήματος. Ευκαιρίες, κραυγές για πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα του Ρονάλντο σε κόρνερ, δοκάρια, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Αντιθέτως, μία αντεπίθεση στο 72ο λεπτό έφερε ξανά τον Κολομβιανό επιθετικό σε θέση τετ α τετ με τον Ντιέγο Λόπεθ, τον οποίο νίκησε ξανά, γράφοντας το 2-1. Οι παίκτες της Ρεάλ μπλόκαραν, ο Ρονάλντο έμεινε να γκρινιάζει για ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Γκάρεθ Μπέιλ και πλέον η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται σε θέση κυνηγού.
Πρωτοπόρος ξανά η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία εκμεταλλεύτηκε άριστα τις δύο γκέλες της συμπολίτισσάς της και συνέχισε την ανέλπιστη κούρσα τίτλου μετά από τη νίκη με 1-0 επί της Γρανάδα. Οι "ροχιμπλάνκος" δυσκολεύτηκαν αρκετά να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Ανδαλουσιάνων, ωστόσο το κατάφεραν με τον συνήθη ύποπτο και άφησαν 3 πόντους πιο πίσω τη Ρεάλ και έναν την Μπαρτσελόνα, 8 αγωνιστικές πριν από την "αυλαία" της σεζόν.
 Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Ντιέγκο Κόστα, όμως, είχε μόνο η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό να φτάνει τα 23 τέρματα στην Primera Division φέτος και την ομάδα του τα 100 σε όλες της διοργανώσεις για πρώτη φορά από το 1996-1997 (107), για να πάρει τη νίκη με 1-0. Ο Ορέστης Καρνέζης παρακολούθησε από τον πάγκο ακόμα ένα παιχνίδι της Γρανάδα.
Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η υπόθεση νίκη της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα, ωστόσο το 3-0 επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Βίκτορ Βαλδές. Ο βασικός τερματοφύλακας των Καταλανών κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών του συλλόγου τα τελευταία χρόνια πάτησε άσχημα σε μια προσπάθεια να διώξει σε φάση όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν δοκάρι. Το παιχνίδι είχε κριθεί, αφού ο Νεϊμάρ είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 6' και ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε σε ακόμα ένα παιχνίδι με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ωστόσο ο τραυματισμός του αρχηγού της ομάδας σε αυτό το παιχνίδι προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.
Αυτή γιγαντώθηκε όταν ο αντικαταστάτης του, Σέρχιο Πίντο, μετά από ένα λάθος που πήγε να κοστίσει την απαραβίαστη εστία, χτύπησε στο δοκάρι και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο. Ο 37χρονος τερματοφύλακας κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι δίχως προβλήματα, ο Νεϊμάρ είχε τριιπλασιάσει ήδη τα τέρματα των "μπλαουγκράνα" και όλα κύλησαν χωρίς νέα προβλήματα στο υπ' αριθμόν 999 παιχνίδι πρωταθλήματος στο "Καμπ Νόου", όπου έφτασαν τις 1.000 εντός έδρας νίκες στον θεσμό.
Δείτε περισσότερα και video με όλα τα γκολ : http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!