Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


8 x 8 = ( 7 x 7 ) + ( 1 x 1 ) = ……. 
Ας μη βιαστούν οι λάτρεις των μαθηματικών να δώσουν τη λύση της παραπάνω εξίσωσης, ούτως ή άλλως δεν απευθύνεται σε γνώστες της άλγεβρας αλλά σε μαθηματικούς του ποδοσφαίρου όπου κυριαρχούν άλλοι κανόνες από αυτούς του Ευκλείδη.

Μετά τα  εντυπωσιακά αποτελέσματα των δυο τελευταίων αγωνιστικών στην Ισπανική Primera βγήκαν τα κομπιουτεράκια και οι υπολογισμοί δίνουν και παίρνουν για τον φετινό πρωταθλητή. Πάνω που το κουβάρι έδειχνε να ξετυλίγεται με τη Real να έχει την κατάσταση στα χέρια της υπό πλήρη έλεγχο, ήρθαν τα απανωτά χαστούκια από Barcelona και Sevilla κι έφεραν τα πάνω κάτω.
 Ιδού λοιπόν η εξίσωση , η λύση της οποίας είναι μια και λέγεται 
CAMPEONES DE ESPANA 2013/2014.

Απομένουν 8 αγωνιστικές και όποια από τις Atletico και Barcelona πετύχει το 8x8 είναι σίγουρη πρωταθλήτρια. Να το πετύχουν και οι δυο είναι αδύνατο αφού παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος όμως μπορεί να έρθει και με 7 νίκες συν 1 ισοπαλία αρκεί η μεν Atletico να την πετύχει με την Barcelona στο Camp Nou και να διατηρήσει τη διαφορά του ενός πόντου η δε Barcelona σε οποιοδήποτε άλλο ματς εκτός από αυτό με την Atletico. Σε αυτή την περίπτωση οι δυο ομάδες ή ακόμα και οι τρεις,θα ισοβαθμήσουν στους 94 βαθμούς και οι Καταλανοί υπερτερούν . Όσο για τη Real το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κερδίζει και να ελπίζει σε πιθανά στραβοπατήματα και των δυο .

Από πλευράς προγράμματος η Atletico έχει μακράν το δυσκολότερο με 5 αγώνες εκτός μεταξύ των οποίων τη Bilbao, τη Valencia και φυσικά τη Barcelona . Getafe και Levante έχουν επίσης δύσκολες έδρες ενώ και τα εντός με εξαίρεση την Elche είναι δύσκολα με Villareal και Malaga.

Η Barcelona έχει πιο ισορροπημένο πρόγραμμα με 4 εντός και 4  εκτός. Το τοπικό ντέρμπι με την Espanyol και η κόντρα με τη Villareal όπου δεν έχει και πολύ καλή παράδοση φαντάζουν τα δυσκολότερα εκτός, αφού από Granada και Elche λογικά θα περάσει. Εντός με Betis και Getafe δεν τίθεται θέμα όμως με τη Bilbao και φυσικά με την Atletico την τελευταία αγωνιστική λογικά θα «πέσουν κορμιά».

Η Real έχει το ευκολότερο πρόγραμμα αλλά όπως είπαμε δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της . Δίνει 5 παιχνίδια εντός με Rayo, Almeria, Osasuna, Valencia και Espanyol και μόλις 3 εκτός σε Sociedad, Valladolid και Celta. Λογικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει το απόλυτο 8x8 αλλά στην περίπτωση της η εξίσωση μπορεί να τη βγάλει ακόμα και τρίτη.


Την επόμενη αγωνιστική δεν αποκλείεται ότι έχουμε πει να ανατραπεί και να ψάχνουμε νέα σενάρια . Η φετινή Primera είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και από πλευράς θεάματος αλλά και ανταγωνισμού, όπου όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσφέρουν το ζητούμενο θέαμα. Η Atletico δοκιμάζεται στο  San Mames του Bilbao όπου στις δυο τελευταίες της επισκέψεις για το πρωτάθλημα γνώρισε ισάριθμες ήττες με 3-0 αλλά στο πρόσφατο παιχνίδι για το Copa del Rey είχε περάσει νικηφόρα με 1-2. Η Barcelona παίζει στο El Prat με την Espanyol του Aguirre, στο ντέρμπι της πόλης όπου τα τελευταία δέκα χρόνια έχει 6 νίκες , 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Η , σε κατάσταση αναμονής, Real υποδέχεται τη Rayo και απλά ελπίζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!