Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Με την έγκριση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις κλπ, που θα παρουσιαστούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

http://www.thestival.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!