Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στις 20 Φεβρουαρίου 1857 τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.

1472 - Ο βασιλιάς της Δανίας και της Νορβηγίας, Χριστιανός Α', παραχωρεί στη Σκωτία τα νησιά Ορκάδες και Σέτλαντ εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής της προίκας της κόρης του, Μαργαρίτας, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά της Σκωτίας Ιάκωβο Γ’.

1547 - Ο Εδουάρδος ΣΤ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

1685 - Ο Ρενέ-Ρομπέρ Καβελιέ ιδρύει το οχυρό Σεν Λουί στον κόλπο Ματαγκόρντα δημιουργώντας έτσι τη βάση για την αξίωση της Γαλλίας στο Τέξας.

1810 - Εκτελείται ο Αντρέας Χόφερ, ηγέτης της εξέγερσης του Τιρόλου ενάντια στις δυνάμεις του Ναπολέοντα.

1816 - Η όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αρτζεντίνα της Ρώμης.

1822 - Ναυμαχία των Πατρών, όπου 26 Υδρέικα, 20 Σπετσιώτικα,16 Ψαριανά πλοία, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχούν τον Τουρκικό στόλο.

1857 - Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.

1872 - Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.

1891 - Ιδρύεται ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

1913 - Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β' Βαλκανικού Πολέμου.)

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!