Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Και όμως, η «νύμφη του Θερμαϊκού» ανακηρύχτηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future 2014», του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times.
Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 468 περιοχές ανάμεσα στις οποίες οι 46 ήταν πόλεις μεσαίου μεγέθους στην κατηγορία «Best Mid- Sized city for human capital and lifestyle». Τα αποτελέσματα που βγήκαν στην δημοσιότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο χάρισαν στην Θεσσαλονίκη την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή.
Η αξιολόγηση των πόλεων είχε ως κριτήρια το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τον αριθμό των πανεπιστημίων, τους φοιτητές, την ποιότητα ζωής και τον αριθμό των γιατρών.
Στον διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments για τις ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος, γενικότερα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια τα οποία ταξινομούνται σε ευρύτερες κατηγορίες όπως για παράδειγμα η δυναμική της οικονομίας, το εργασιακό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό, η φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις και η στρατηγική προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν δήλωσε: «Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων».
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!