Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μια από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, σύμβολο του έρωτα, της αριστοκρατίας και της πολυτέλειας ανοίγει για ακόμα μια χρονιά τις πύλες της στο κοινό, προσκαλώντας το να συμμετάσχει σε μια μεγαλειώδη γιορτή, το περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας!

Ντυθείτε με εντυπωσιακές στολές εποχής, φορέστε μια περίτεχνη μάσκα και ετοιμαστείτε να ζήσετε από κοντά το πιο διάσημο καρναβάλι της Ευρώπης!
Το φετινό φαντασμαγορικό πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου, με επίκεντρο την Piazza San Marco και το Gran Teatro.

Μια πολύχρωμη πομπή από μασκαρεμένους αρλεκίνους, ντόμινο και κυρίες με εντυπωσιακά φορέματα κατακλύζει τους δρόμους, τις πλατείες και τα αριστοκρατικά παλάτια της πόλης, σε ένα υπερθέαμα, που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 11ου αιώνα, όταν οι Ενετοί χρησιμοποιούσαν τις μάσκες για να καλύψουν τις παρανομίες και την ηθική παρακμή μιας πόλης με καλά κρυμμένα μυστικά.
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η “Φανταστική Φύση” και επί της ουσίας αναδεικνύει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στα παραμύθια και τους μύθους. Αυτά τα παραμύθια θα αποτελέσουν και την έμπνευση για τις ποικίλες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, αλλά και για τις στολές των συμμετεχόντων.

Ένα ατέλειωτο πάρτι με παρελάσεις, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικά δρώμενα και φυσικά άφθονη μουσική και χορό θα στηθεί σε κάθε σημείο της πόλης, με αποκορύφωμα τα πανέμορφα παλάτια των Δόγηδων, που θα φιλοξενήσουν, όπως κάθε χρόνο, μοναδικούς χορούς.
Ποιες εκδηλώσεις δεν πρέπει να χάσετε:

Festa delle Marie - Η γιορτή της Μαρίας


Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα αναδειχθεί η βασίλισσα Μαρία του φετινού Καρναβαλιού, μια παράδοση που ξεκίνησε όταν ο Δόγης της Βενετίας, αποφάσισε να επιλέγει κάθε χρόνο 12 όμορφα κορίτσια, στα οποία και θα δώριζε τα κοσμήματα του γάμου τους.

Η παρέλαση των 12 κοριτσιών, που έχουν επιλεγεί με κλήρωση τις προηγούμενες ημέρες, καταφθάνει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι συνοδευόμενοι από καρναβαλικές ομάδες της πόλης, που τις παρουσιάζουν στο πλήθος που τους περιμένει.

Il Volo dell'Angelo - Το “πέταγμα” του Αγγέλου


Μια μέρα αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δρώμενα του Καρναβαλιού, το “Πέταγμα του Αγγέλου”. Το μυστικό της ταυτότητας του “αγγέλου” φυλάσσεται μέχρι την τελευταία στιγμή και η μαγευτική “πτήση” του ξεκινά από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου για να καταλήξει στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο της πλατείας.

Πολλά παραδοσιακά συγκροτήματα θα παρελάσουν στη σκηνή, που έχει στηθεί στο κέντρο, δίνοντας χρώμα στην εκδήλωση με τα υπέροχα κοστούμια τους. Ο άγγελος θα παραλάβει ένα συμβολικό δώρο και η γιορτή θα συνεχιστεί με αμείωτο κέφι. Σύμφωνα με την παράδοση, ο άγγελος θα είναι η Μαρία, που κέρδισε κατά την περσινή “Festa delle Marie”.

Svolo del Leon – Το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου


Το σύμβολο της πόλης της Βενετίας είναι ένα μεγαλόπρεπο φτερωτό λιοντάρι, το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου. Στις 4 Μαρτίου, προς τιμήν του θα διοργανωθεί μια μεγαλειώδης γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας, μια μεγάλη σημαία με τον περίφημο λέοντα θα “πετάξει” πάνω από το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Είναι μια από τις εκδηλώσεις που δηλώνουν το τέλος των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην οποία συμμετέχουν εκτός από τις 12 Μαρίες, η χορωδία της πόλης και φυσικά πλήθος κόσμου.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης στολής


Ο πιο καρναβαλικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις, στο Gran Teatro της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Οι ανταγωνιστές παρελαύνουν στην σκηνή, προσπαθώντας να κλέψουν τις εντυπώσεις και να μαγέψουν το κοινό με τη φαντασία και την πρωτοτυπία, με την οποία επέλεξαν το κοστούμι και τη μάσκα τους.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται καθημερινά και συγκεκριμένα δυο φορές της μέρα, στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια του, διεξάγονται παρελάσεις, δρώμενα από καλλιτέχνες δρόμου και παραδοσιακοί χοροί, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονα συναισθήματα έκπληξης και χαράς!

Αυτή η χρόνια , το κοινό θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό, επιλέγοντας τους νικητές, που θα βραβεύονται καθημερινά με όμορφα δώρα. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα του Καρναβαλιού, όταν και θα αναδειχθεί η καλύτερη στολή για το 2014.

Vogata del silenzio - Η πομπή με τις γόνδολες


Μια μεγαλειώδης πομπή με γόνδολες, το σήμα κατατεθέν της πόλης, θα ξεκινήσει το βράδυ της 4ης Μαρτίου και θα διασχίσει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης έως την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Περνώντας από μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, όπως η γέφυρα του Ριάλτο και το Μεγάλο Κανάλι, οι γόνδολες θα κινηθούν σε ένα μυστηριακό σκηνικό, υπό το φως των κεριών.

Ο χορός των Δόγηδων


Ίσως η κορυφαία στιγμή του Καρναβαλιού είναι ο Gran Ballo delle Maschere, ο περίφημος Χορός των Δόγηδων, που πραγματοποιείται τη δεύτερη Παρασκευή των εορταστικών εκδηλώσεων. Στον χορό συμμετέχουν μόνο ντόπιοι, ενώ το μέρος που θα διεξαχθεί αλλάζει κάθε χρόνο, προσπαθώντας να εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!