Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014


Η επανέναρξη της Bundesliga είναι  αναμφισβήτητα το γεγονός αυτού του weekend. Το Γερμανικό πρωτάθλημα, μετά την καθιερωμένη χειμερινή διακοπή, ξαναρχίζει με την Bayern να προελαύνει ακάθεκτη προς τον τίτλο και τους «διώκτες» της να παλεύουν πλέον για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν σε Champions league και Europa league. Μεγάλο το ενδιαφέρον και στην Ισπανία ενώ στην Αγγλία έχουμε αγώνες για το FA Cup. Πλήρες πρόγραμμα στο Campionato όπως και στην Ελληνική Superleague. Αναλυτικά :

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όπως ακριβώς σταμάτησε στον πρώτο γύρο  έτσι ακριβώς ξεκίνησε και τον δεύτερο  η Bayern. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής οι Βαυαροί πέρασαν νικηφόρα με 0-2 από το Borussia Park της Gladbach,  κάτι που καμιά άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Mario Gotze μόλις στο 7ο λεπτό και ο Thomas Muller στο 54ο με εύστοχο πέναλτι πέτυχαν τα γκολ της νίκης που απλά επιβεβαίωσαν ότι αυτή η Bayern τουλάχιστον εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο.Τι κι αν έλειπαν  Ribery και Mandzukic, τι κι αν η Gladbach ήταν αήττητη στην έδρα της , ακόμα και το γεγονός ότι πριν δυο χρόνια οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει πάλι σε αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου να υποτάξουν τους Βαυαρούς με 3-1, δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο και δεν εμπόδισε την αρμάδα του Guardiola να συνεχίσει τις επιβλητικές εμφανίσεις και να κόψει τον βήχα στους ελάχιστους που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Με τον πρωταθλητή λοιπόν να είναι ήδη γνωστός το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις μάχες για τις ευρωπαικές θέσεις. Η Leverkusen αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Freiburg ενώ η Dortmund υποδέχεται την Augsburg με την ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα μετά το καταστροφικό φινάλε του 2013.Η Wolfsburg που αθόρυβα πλησίασε τις πρώτες θέσεις φιλοξενεί το Hannover.Όλοι οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο στις 16.30 μ.μ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Με το ενδιαφέρον να έχει φτάσει στα κόκκινα συνεχίζεται η Primera με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος για 58η συνεχή αγωνιστική Barcelona υποδέχεται στο Camp Nou τη Malaga σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη σκιά των γεγονότων της παραίτησης του Προέδρου Sandro Rossel μετά τις σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στην μεταγραφή Neymar. Οι Καταλανοί προέρχονται από δυο συνεχείς ισοπαλίες στο πρωτάθλημα ενώ και η εμφάνιση στον αγώνα με τη Levante για το Copa del Rey ήταν ανησυχητική παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τη νίκη με 1-4, που προήλθε όμως κυρίως από τις εμπνεύσεις του Messi και την καλή μέρα του Tello παρά από συνολική προσπάθεια. Η Atletico αγωνίζεται στο Vallecas της Μαδρίτης με τη Rayo, σε παιχνίδι φαινομενικά εύκολο αλλά το στοιχείο των συνεχών αγώνων και η καταπόνηση των βασικών παικτών ελλείψει εναλλακτικών λύσεων ίσως να παίξει κάποιο ρόλο.Η Real που αγωνίζεται χρονικά πρώτη, Σάββατο 17.00 μ.μ, αναμένεται να περάσει νικηφόρα το εμπόδιο της Granada στο Bernabeu και παράλληλα να φορτώσει άγχος τους δυο υπόλοιπους διεκδικητές που αγωνίζονται Κυριακή βράδυ.

ΑΓΓΛΙΑ

Χωρίς αγώνες για την Premier , που θα γίνουν μεσοβδόμαδα, αυτό το weekend στο Νησί, αλλά  τα παιχνίδια του 4ου γύρου του FA Cup αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διοργάνωση του FA Cup είναι παραδοσιακά πηγή εκπλήξεων,  όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Οι «βαριές φανέλες» έχουν φαινομενικά εύκολες αποστολές με την Chelsea να φιλοξενεί τη Stoke city, η ManCity την Wattford, ενώ η Everton αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Stevenage και η Liverpool τη Bournemouth.

ΙΤΑΛΙΑ

21η αγωνιστική και στην Ιταλία με τα φώτα να συγκεντρώνονται το Σάββατο βράδυ 21.45, στο Olimpico της Ρώμης όπου η Lazio θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην τρελή κούρσα της Juventus Roma που ακολουθεί έχει δύσκολη αποστολή στη Βερόνα με την HellasVerona  του Βαγγέλη Μόρα, Κυριακή 13.30. Η Napoli δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την Chievoverona,Σάββατο 19.00, ενώ η Fiorentina φιλοξενεί τη Genoa του Γιάννη Φετφατζίδη σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι,Κυριακή 21.45.

SUPERLEAGUE

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
17.15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ
19.30 ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ
17.15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΦΗ
17.15 ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ
17.15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19.30 ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!