Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το Maui είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Hawaii, με έκταση 1.883 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο από τα τέσσερα νησιά της ομώνυμης κομητείας.
Το νησί αποτελείται από δύο μεγάλα ηφαίστεια  τα οποία χωρίζει ένας ισθμός χαμηλού υψομέτρου και διαθέτει ακτές που φτάνουν τα 193 χιλιόμετρα.
Αυτό το νησί είναι το καλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler, οι οποίοι του χαρίζουν την πρώτη θέση επί 20 συναπτά έτη!
Στην ερώτηση «Ποιο είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» η απάντηση παραμένει η ίδια εδώ και δύο δεκαετίες: Το Maui!
Μέσα στον κατάλογο με τα 25 νησιά που δίνει το περιοδικό στους αναγνώστες του για να ψηφίσουν, ο παράδεισος αυτός της Hawaii μένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις τους.
Σίγουρα δεν είναι τυχαία η πρώτη θέση που καταλαμβάνει κάθε χρόνο, αν σκεφτεί κανείς ότι στο Maui μπορείς να κολυμπήσεις κάτω από καταρράκτες, να κάνεις πεζοπορία σε κρατήρες, να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα σε παραλίες λευκής, κόκκινης και μαύρης άμμου και να δεις την ανατολή ή τη δύση από την κορυφή του ηφαιστείου.
σ.σ. γιατί όλα αυτά εμάς μας θυμίζουν κάτι από τη δική μας Σαντορίνη;
Με γλυκό κλίμα, καταγάλανες θάλασσες, εκπληκτική άγρια φύση, ποικιλομορφία ακτών, ολόφρεσκα θαλασσινά εδέσματα της τοπικής κουζίνας και μία έντονη καλλιτεχνική  δραστηριότητα, το Maui αποτελεί τον επίγειο παράδεισο στον Βόρειο Ειρινικό.
echoes.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!