Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

«Είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».  Είπε συγκεκριμένα το Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση του στην Κωνσταντινούπολη, απαντώντας στο ερώτημα αν οι γυναίκες είναι ίσες με τους άνδρες. Μάλιστα, συνέχισε κατηγορώντας τους υποστηρικτές του φεμινισμού ότι έχουν αποκηρύξει την μητρότητα κι ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι ίσοι γιατί οι γυναίκες έχουν εκλεπτυσμένη φύση….

Οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους άνδρες. Δεν μπορείς να τους πεις να πάνε να σκάψουν. Το Ισλάμ θέλει την γυναίκα αποκλειστικά μητέρα. Αυτή είναι η θέση της στην κοινωνία.

Και άλλα πολλά είπε ο Ερντογάν στην συγκεκριμένη συνάντηση του που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις και τράβηξαν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει εκφράσει τις αναχρονιστικές απόψεις του και είναι γνωστό πως ως πολιτικός εκπροσωπεί και απευθύνεται στο πιο συντηρητικό κομμάτι των πολιτών στην Τουρκία. Επίσης, δεν είναι οι πρώτη φορά που προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Πρόσφατα, άλλωστε, είχε πει πως οι Μουσουλμάνοι είχαν ανακαλύψει την Αμερική 300 χρόνια πριν τους Ισπανούς.

http://roadstory.gr 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!