Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μία γυναίκα από το Μόντρεαλ του Καναδά μήνυσε την Google γιατί το αυτοκίνητο της Street View την φωτογράφισε έξω από το σπίτι της με το στήθος της να φαίνεται εκτεθειμένο.

Η γυναίκα έκανε λόγο για «απώλεια προσωπικού ήθους και αξιοπρέπειας. Η Google θα πρέπει να αποζημιώσει τη γυναίκα που έκανε την μήνυση στο Μόντρεαλ.

Η Μαρία Πία Γκρίλο ανέφερε ότι, παρόλο που το πρόσωπό της ήταν θολωμένο, ενώ η ίδια φαίνεται να σκύβει μπροστά και να φαίνεται το στήθος της, οι πινακίδες του αυτοκινήτου της φαίνονται ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με την Independent, το τεχνολογικό σάιτ GigaOm ανέφερε ότι η Γκρίλο ξεκίνησε τη δικαστική της διαμάχη με την Google το 2011, ζητώντας από την εταιρεία αποζημίωση 45.000 δολαρίων.

Η ίδια ανέφερε ότι η ίδια υπέστη χλευασμούς από τους συνεργάτες της σε «γνωστή τράπεζα» όπου εργάζεται.

Από τη μεριά της η Google αναφέρει ότι εφόσον η φωτογραφία τραβήχτηκε σε δημόσιο χώρο, η γυναίκα δεν θα έπρεπε να έχει απαίτηση για ιδιωτικότητα.

Η απόφαση του δικαστή Άλεν Μπρολτ από την άλλη απέρριψε τη δικαιολογία της εταιρείας δηλώνοντας ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν ακυρώνονται απλά επειδή βρίσκονται σε περιοχή που είναι ορατή σε άλλους.  

Ο Διαδικτυακός κολοσσός τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει 2,250 δολάρια, συν το φόρο, και 159 δολάρια για έξοδα δικαστηρίου, ενώ το σπίτι της Γκρίλο υπέστη ψηφιακή επεξεργασία και δεν φαίνεται πλέον, όπως φυσικά και η ίδια.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!