Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αθώοι κρίθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου και οι τρεις ελεγκτές-υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν κατηγορούμενοι ύστερα από επεισοδιακό έλεγχο σε καφέ-μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 μηνών, με αναστολή, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο πατέρας του (στον τελευταίο επιβλήθηκε επιπλέον ποινή 10 ημερών), που κρίθηκαν ένοχοι για απείθεια (ο δεύτερος και για εξύβριση).
Είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν μηνύσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε κι ο δήμαρχος της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, παρακολουθώντας τη διαδικασία. Μάλιστα, ο Γιαν. Μπουτάρης σε δηλώσεις του -μετά το πέρας της δίκης- είπε ότι το θέμα της παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας -παράλληλα- αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος των καταστηματαρχών που παρανομούν.
Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κι ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημόσιας Τάξης Λευτ. Κιοσέογλου για ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη. Ο τελευταίος, απολογούμενος έκανε λόγο για «εκφοβισμό» σε βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος προσπαθεί να βάλει τάξη στην πόλη. «Τη δουλειά μας πήγαμε να κάνουμε και βρεθήκαμε στα κρατητήρια» είπαν από την πλευρά τους οι τρεις ελεγκτές, περιγράφοντας στο δικαστήριο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε.
Ο έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα της πλατείας Αριστοτέλους ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όμως ο προσωρινά υπεύθυνος 48χρονος συνταξιούχος αστυνομικός -πατέρας του ιδιοκτήτη- αρνήθηκε να παραδώσει στους ελεγκτές απόδειξη της ταμειακής, προκειμένου να βεβαιωθεί πρόστιμο, κάτι που έπραξε όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί τους οποίους είχε καλέσει. Την ίδια ώρα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι μεροληπτούν σε βάρος της επιχείρησης του γιου του και ότι του βεβαίωσαν παράβαση που αφορούσε το διπλανό κατάστημα, το οποίο -κατά τον ίδιο- παραμένει στο «απυρόβλητο». Η συνήγορος της πλευράς του δήμου, πάντως, προσκόμισε ογκώδη φάκελο με πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί κατά καιρούς στο κατάστημα που γειτνιάζει με το επίμαχο.
Στο πλευρό του δημοτικού συμβούλου και των υπαλλήλων, βρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, όπως επίσης επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!