Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φέις κοντρόλ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε κάποιους χώρους του προαναγγέλλει μιλώντας στα Νέα ο νεοεκλεγείς πρύτανης, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης, που ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του.
Ο Θ. Φορτσάκης αναμένεται να επιδείξει πιο αυστηρή στάση στο θέμα προστασίας του πανεπιστημίου. «Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», τονίζει και εξηγεί ότι προετοιμάζει σύστημα ελέγχου εισόδου σε όσες σχολές και κτίρια του ιδρύματος υπάρχει συχνό πρόβλημα, με τσεκάρισμα ταυτοτήτων.
«Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεχτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμη και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», διευκρινίζει.
Και προσθέτει: «Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».
Σημειώνεται ότι το άσυλο έχει καταργηθεί με τον νέο νόμο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ και μέσα στα ιδρύματα ισχύουν πλέον όσα και εκτός.
Πηγή: Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!