Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη μας, στην καλύτερη περίπτωση, αυτό μπορεί να σημαίνει απλά… «τέσσερις τοίχοι και μια σκεπή επάνω από το κεφάλι μας». Για ορισμένους άλλους όμως, σημαίνει τεράστιες επαύλεις πολυτελείας με γήπεδα τένις, πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και ελικοδρόμια ή ακόμη και… ολόκληρα νησιά!
Δείτε παρακάτω τα πιο ακριβά ακίνητα των γκουρού της τεχνολογίας, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider.

10. Sean Parker – Εκτιμώμενη αξία: 30 εκατ. δολάρια

Ο SeanParker, γνωστός ως ένας εκ των ιδρυτών του Napster και ένας από τους πρώτους επενδυτές του Facebook, αγόρασε το ακίνητό του σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Νέας Υόρκης: το West Village.

9. Trevor Traina – Εκτιμώμενη αξία: 30,2 εκατ. δολάρια

Ο επιχειρηματίας Trevor Traina (CompareNet, Driver Side, IfOnly) και η σύζυγός του αγόρασαν ένα ακίνητο, γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 1905, στη γειτονιά των δισεκατομμυριούχων του Σαν Φρανσίσκο.

8. MarkZ uckerberg – Εκτιμώμενη αξία: 44.7 εκατ. δολάρια

Όταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook πληροφορήθηκε ότι τα διπλανά στο δικό του σπίτι ακίνητα επρόκειτο να πουληθούν ως «θα είστε γείτονες με το Mark Zuckerberg» έσπευσε να… τα αγοράσει μόνος του. Σύμφωνα με το San Jose Mercury News αγόρασε και τις τέσσερις επαύλεις δίπλα στη δική του, καταβάλλοντας πάνω από 30 εκατ. δολάρια. Ένα μήνα μετά, η IconiqCapital –εταιρεία που χειρίζεται τα οικονομικά του- αγόρασε τρία ακόμη ακίνητα στη γύρω περιοχή, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των ακινήτων του Zuckerberg σε 44.7 εκατ. δολάρια.

7. OmidKordestani – Εκτιμώμενη αξία: 45 εκατ. δολάρια

Ο Kordestani ανήκει στην αρχική ομάδα της Google. Ήταν ο 12ος υπάλληλος της εταιρείας. Σήμερα έχει τη θέση του ανώτερου συμβούλου στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου και των ιδρυτών της Google.
Το υπερπολυτελές διαμέρισμά του «βλέπει» στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

6. YuriMilner – Εκτιμώμενη αξία: 46.2 εκατ. δολάρια

Το ακίνητο Palo Alto Loire Chateau του Yuri Milner (επενδυτή στο Facebook και στις εταιρείες Zynga, Twitter, Spotify, Zoc Doc, 360Buy.com και Groupon) βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 11 στρεμμάτων, με θέα τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

5. Richard Branson – Εκτιμώμενη αξία: 60 εκατ. δολάρια

Ο ιδρυτής της VirginGroup ήταν 27 μόλις χρονών, όταν αγόραζε έναντι 60.000 λιρών το νησί Necker στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, πριν από περίπου 30 χρόνια. Σε αυτό έχουν βρει «καταφύγιο» πολλές διασημότητες, όπως οι: Mariah Carey, Oprah Winfrey, Rod Stewart, Kate Moss, πριγκίπισσα Νταϊάνα και Kate Winslet. Βέβαια, η «φιλοξενία» τους στοιχίζει κάτι παραπάνω… μόλις (!) 39.000 δολάρια η βραδιά!

4. MichaelDell – Εκτιμώμενη αξία: 64,8 εκατ. δολάρια

Το Μεγάλο Νησί της Χαβάης αποτελεί «μαγνήτη» για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell είναι ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ακινήτου μπροστά στον ωκεανό, στη φυλασσόμενη κοινότητα Kukio.

3. Paul Allen – Εκτιμώμενη αξία: 116,2 εκατ. δολάρια

Title: Cofounder, Microsoft; Chairman, Vulcan
Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει σπίτια στο Μανχάταν, την Καλιφόρνια, το Μπέβερλι Χιλς, τη Χαβάη, το Λονδίνο και στο St. Jean Cap-Ferrat στη Γαλλία. Κανένα όμως από αυτά δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά, όσο αυτό που κατέχει στο Mercer Island της Ουάσινγκτον.

2. Bill Gates – Εκτιμώμενη αξία: 120,6 εκατ. δολάρια

Το Xanadu 2.0, όπως είναι γνωστό το ακίνητο του προέδρου της Microsoft, καλύπτει μια έκταση 66.000 τετραγωνικών ποδιών και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτιστεί.

1. Larry Ellison – Εκτιμώμενη αξία: 300-600 εκατ. δολάρια

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle αγόρασε το 98% ενός νησιού της Χαβάης, με τις φήμες να θέλουν να έχει ξοδέψει κάτι ανάμεσα σε 300 με 600 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης κάθε δωματίου ξενοδοχείου που υπάρχει σε αυτό, της αεροπορικής εταιρείας IslandAir που εξυπηρετεί το νησί και περίπου εννέα ακινήτων κοντά στο Four Seasons Resorts Lanai στον κόλπο Manele.


news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!