Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Σύμφωνα με τη McLaren, η εντυπωσιακή P1 GTR, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Pebble Beach των ΗΠΑ, είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για χρήση εντός πίστας.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για τη street legal εκδοχή της "καθαρόαιμης" McLaren P1, αλλά για μια εξειδικευμένη εκδοχή της που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Με κόστος που αγγίζει το αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 2,5 εκ. ευρώ, η νέα P1 GTR, η οποία αναμένεται να παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (25 με 30 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της McLaren), στοχεύει εμπορικά στους 375 ιδιοκτήτες της "απλής" P1, οι οποίοι και αναμένεται να διεκδικήσουν τη σπάνια, όσο και "ειδική" αυτή αγωνιστική κατασκευή από το Μάιο του 2015, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της.

Την κίνηση, όπως και στην P1, παρέχει το γνωστό υβριδικό σύνολο (ηλεκτρικός κινητήρας σε συνδυασμό με έναν 3,8 V8 εσωτερικής καύσης με δύο τούρμπο), το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε απόδοση αγγίζοντας τους 1.000 ίππους.

Οι σημαντικότερες, ωστόσο, διαφοροποιήσεις εστιάζονται στην αεροδυναμική, με την McLaren Special Operations, η οποία φέρει την ευθύνη εξέλιξης του μοντέλου, να έχει προικίσει την P1 GTR με ένα νέο «πακέτο» που παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός για ακόμα καλύτερη ψύξη των κινητήριων μονάδων αλλά και των φρένων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν, επίσης, το μεγαλύτερο κατά 80 χιλιοστά εμπρός μετατρόχιο, η ευμεγέθης "σταθερή" αεροτομή στο πίσω μέρος, στην οποία έχει ενσωματωθεί το υδραυλικά ελεγχόμενο σύστημα DRS α λα... Formula 1, η εισαγωγή αέρα στην οροφή του οχήματος, οι εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, καθώς και οι αγωνιστικές ζάντες με ένα μπουλόνι διαμέτρου 19 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με σλικ ελαστικά της ιταλικής Pirelli.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες κατασκευές, οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν μετακομίσει πάνω στις εμπρός κολώνες του αμαξώματος, ενώ χρωματικά οι παραπομπές στην κορυφαία McLaren F1 GTR είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!