Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υποδέχεται και φέτος το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας υπό το φως του φεγγαριού τις ακόλουθες εκδηλώσεις.

α) Στη Θεσσαλονίκη, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Αρχαίας Αγοράς θα παρακολουθήσουν στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, στις 20:00, την παράσταση του Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Τα 88 εντάλματα του Καραγκιόζη», από την Ομάδα παραστατικής και εικαστικής δημιουργικότητας Σκιάς Όναρ.
Στη συνέχεια, ο χώρος της πλατείας της Αρχαίας Αγοράς θα πλημμυρίσει από τις 21:15 με μελωδίες λυρικής, ρετρό και σύγχρονης μουσικής. Θα προηγηθούν μουσικές για κιθάρα σε διάλογο με σύγχρονες αναγνώσεις αρχαιοελληνικών μύθων σε ένα πρόγραμμα του Κώστα και της Εύης Κουτρουμπάκη, με τίτλο «μύθος εν χορδαίς», και θα ακολουθήσουν ατμοσφαιρικοί, bossa nova, pop και rock ρυθμοί από δύο μουσικά συγκροτήματα της πόλης, τους Les Au Revoir και τους Mondays. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «ΦΙΞ in Art».
β) Στο Κιλκίς, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει στις 21:00 μουσική εκδήλωση με έργα ελλήνων συνθετών που θα παρουσιάσει το τοπικό μουσικό καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.
γ) Τέλος, στη Χαλκιδική, ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα και ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, στην Ιερισσό, θα υποδεχτούν τους νυχτερινούς επισκέπτες τους από τη δύση του ηλίου έως τις 24:00.
Εν τω μεταξύ συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Ελέας και Γιτάνων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας διοργανώνεται βραδιά κλασικής μουσικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου. Στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση με τηλεσκόπιο του έναστρου ουρανού, σε συνεργασία με την Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φιλιατών.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα δεχθεί επισκέπτες στις συλλογές και τη βεράντα του μέχρι τις 24.00.
Ώρα εκδηλώσεων: 21.00 - 24.00
 
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!