Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Είναι το στοίχημα που θέλουν όλοι να κερδίσουν. Ενα επάγγελμα στο οποίο να βρει εύκολα κανείς θέση και να κερδίζει… τρελά λεφτά. Η Guardian έκανε την έρευνα και βρήκε έξι δουλειές- τις περισσότερες ίσως τις αγνοούν οι πολλοί- που μπορούν να κάνουν κάποιον… πλούσιο. Αν και δεν είναι όλα ρόδινα.
Μηχανικός αγώνων 
Τυπικές απολαβές: Οι απόφοιτοι ξεκινούν με 42.000-50.000 δολάρια και γρήγορα ανεβαίνουν τις βαθμίδες, ξεπερνώντας τα 67.000 με λίγα χρόνια εμπειρίας. Οι επικεφαλής κερδίζουν από 84.000 έως 152.000 δολάρια και συνήθως η προαγωγή συνεπάγεται και εξαψήφια ποσά.
Τι κάνει: Είναι ο άνθρωπος ανάμεσα στους μηχανικούς και τον οδηγό. Συγκεντρώνει τις πληροφορίες από τον τελευταίο, αναλύει τα δεδομένα και παίρνει αποφάσεις για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, που τις μεταφέρει στους μηχανικούς. Πρέπει να μπορούν να αντιδρούν υπό πίεση.
Το κακό: Πολλές ώρες. Πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι.
«Καλός» χάκερ 
Τυπικές απολαβές: 101.000-152.000 δολάρια ως επικεφαλής ομάδας. Ενας νέος μπορεί να ξεκινήσει από 59.000-84.000 δολάρια.
Τι κάνει: Τον πληρώνει μία εταιρεία για να εισβάλει στο σύστημά της, ώστε να δει πόσο ανθεκτικό είναι στις πραγματικές επιθέσεις. Πρέπει να έχει πάθος για την τεχνολογία και τη λεπτομέρεια.
Το κακό: Πολλές φορές τον καλεί μία εταιρεία όταν έχει ήδη πέσει θύμα χάκερ, οπότε έχει το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσει ότι τα στοιχεία των πελατών έχουν εκτεθεί. Πρέπει διαρκώς να ενημερώνεται για νέες τεχνολογίες.
Δύτης εξουδετέρωσης βομβών 
Τυπικές απολαβές: Στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και 168.000 δολάρια, για δουλειά κάθε δύο μήνες. Οι επικεφαλής απαιτούν επιπλέον 84-169 ευρώ την ημέρα για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Τι κάνει: Βουτά στο νερό και ψάχνει για μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί- βόμβες, χειροβομβίδες, νάρκες κτλ. Στη συνέχεια είτε τις ανακτά είτε τις εξουδετερώνει. Πρέπει να μπορεί να μένει ήρεμος σε καταστάσεις με στρες.
Το κακό: Συνήθως λείπουν από το σπίτι τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο.
Κοινωνικός μηχανικός 
Τυπικές απολαβές: Από 84.000 έως 135.000 δολάρια. Οι καινούριοι ξεκινούν από 42.000, αλλά οι απολαβές τους αυξάνονται γρήγορα.
Τι κάνει: Πληρώνεται από μία εταιρεία ώστε ουσιαστικά να αποσπάσει από τους υπαλλήλους της να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες που θα του επιτρέψουν να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας ή στο δίκτυο υπολογιστών της. Ουσιαστικά… προσποιείται τον κακό, ώστε ο εργοδότης να καταλάβει πώς λειτουργούν εκείνοι που κάνουν τις επιθέσεις, προκειμένου να τις αποφύγουν. Η ευκολία προσαρμογής είναι από τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει.
Το κακό: Αρκετοί παρεξηγούν το έργο τους και τους θεωρούν κατασκόπους.
Πιλότος ελικοπτέρου για εταιρείες ενέργειας 
Τυπικές απολαβές: 110.000 δολάρια
Τι κάνει: Πετά κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης με ελικόπτερο, ώστε να επιθεωρήσει τις «γραμμές» με κάμερα προκειμένου να εντοπιστούν προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία. Χρειάζεται σταθερό χέρι και ψυχραιμία.
Το κακό: Η επικινδυνότητα
Μπάτλερ 
Τυπικές απολαβές: Τουλάχιστον 135.000 δολάρια. Ενας νέος στη δουλειά θα ξεκινήσει με 59.000 δολάρια, ενώ η εμπειρία εκτιμάται ιδιαίτερα.
Τι κάνει: Οτιδήποτε. Από το να φροντίσει την γκαρνταρόμπα του εργοδότη, μέχρι να πάει το κατοικίδιο στο γιατρό. Στα τυπικά καθήκοντά του είναι να διευθύνει το υπόλοιπο προσωπικό, να σερβίρει τα γεύματα, να περιποιείται τους καλεσμένους, αλλά και να φροντίζει για ό,τι μπορεί να χρειάζεται το σπίτι. Πρέπει να προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια και να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε τύπο ανθρώπου.
Το κακό: Πολλές ώρες και απρόβλεπτος όγκος δουλειάς, κάτι που αποβαίνει σε βάρος της προσωπικής ζωής.
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!